KATAKLIZMA KOD IVANJICE, ŠTA ĆE DONETI NOĆ? Nevreme donelo vodenu bujicu, nema struje, putevi uništeni (FOTO)
Foto: RINA

Jaka kiša počela je da pada oko 18 časova i ponovo napravila katastrofu. Izlili su se bujučni potoci u selu Brusnik, odneti su putevi i poplavljene kuće. 

"Ovo je kataklizma, sve nam je pod vodom. Bujica nam teče kroz selo, može se proći jedino sa gumenim čizmama i to je pitanje, jer je voda duboka. Poplavljeni su podrumi, kafane.. sve što se vodenoj stihiji našlo na putu. Ako se padavine nastave ovakvim intenzitetom plašimo se da će morati doći i do evakuacije" rekao je za RINU Periša Munjić iz sela Brusnik. 

Ono što još više otežava situaciju jeste kvar na elektro mreži, pa su brojna domaćinstva ostala bez električne energije. 

"Nemamo struje, a gubi nam se i signal ma mobilnim telefonima. Ovo je katastrofa, a pada mrak i situacija postaje sve ozbiljnija i gora", dodao je Periša. 

Na udaru poplave našla se i mehanizacija, koja je angažovana kako bi se sanirale posledice poslednjeg nevremena. 

"Kako će sad da se čisti, kad su i mašine potopljene. Nemoćni smo pred ovom prirodnom silom", kaže Periša. 

Pogledajte fotografije koje su napravljene danas:

Meštani poplavljenih sela pokušavaju da postavljanjem improvizovanih bedema spreče da im voda prodre u kuće. Uskoro se očekuje i dolazak nadležnih ekipa na teren. 

"Svi putevi ka tim selima su potpuno neprohodni, ne može se do ljudi proći čak ni terenskim vozilom. Odsečeno od sveta je na desetine domaćinstava, a jedini način komunikacije sa meštanima je putem telefona i to ako imaju signal. Putna infratsruktura na ovom planinskom području je potpuno uništena, a ono što je dodatno otežava situaciju jesu i pokrenuta klizišta", rekao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading