NAGLA PROMENA VREMENA Stižu pljuskovi i zahlađenje, a evo kada će nas ogrejati sunce
FOTO: TANJUG/ FOTO STA/ BOR SLANA/bs

Preko vikenda će noći biti izuzetno sveže, ali će tokom dana biti osetan porast temperature. Još kiše očekuje se u nedelju.

- Početak naredne nedelje pratiće toplo, ali nestabilno vreme, dok se pogoršanje očekuje oko 12. septembra. Veći deo regiona već ima povremenu pojavu kiše i pljuskova, što je posledica uticaja frontalne zone na kojoj se razvija visinski ciklon, dok sa severa pritiče osetno svežiji vazduh - piše Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Danas tokom dana očekuje se nestabilno vreme uz kišu i grmljavinske pljuskove koji lokalno mogu biti jaki, dok se krajem dana i u toku noći.

Sutra pre podne očekuju se obilnije padavine nad većim delom BiH, krajnjim istokom Hrvatske, najvećim delom Srbije i nad Crnom Gorom.

Pogledajte i fotografije nevremena koje je poslednjih dana zahvatilo Srbiju:

- Tokom dana osetiće se zahlađenje, a dnevna temperatura kretaće se od 17 na severozapadu do 27 sepeni na jugoistoku. Sutra bi u zoni oblačnog vremena uz obilne padavine maksimum bio veoma nizak, samo 16 stepeni Celzijusa. Nad ostalim predelima temperatura će iznositi i do 22 stepena uz umeren severozapadni vetar. Uveče bi se trebalo polako razvedriti tako da bi noć ka suboti nad vedrim predelima bila vrlo sveža uz minimume koji bi padali samo na oko 12 stepeni Celzijusa - prognozira Čubrilo.

U subotu tokom dana biće pretežno sunčano i toplije uz dnevni maksimum do 26 stepeni Celzijusa, dok bi u nedelju uz slične temperature ponovo trebalo biti prolazne kiše i pljuskova.

- Posebno posle 7. 9. očekuje nas nestabilno vreme uz grmljavinske pljuskove. Dnevni maksimum bi se tokom većeg dela sledeće nedelje kretao od 24 do 29 stepeni, što je malo iznad proseka.

Novo pogoršanje uz padavine i osveženje moguće je oko 12. septembra - stoji u vremenskoj prognozi za septembar.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading