Boluje od retkog oblika dijabetesa koji dovodi do paralize: Pomozite Aleksandru da prikupi novac za lečenje u Francuskoj
PrivatnaArhiva

Mladi Aleksandar dolazi iz Srbije, ima 28 godina i živi u Beogradu, a krajem prošle godine, dijagnostikovan mu je specifičan i najređi tip dijabetesa, MODY tip, o kojem se malo zna.

Naime, to je bolest koja pogađa nervne završetke i tanka vlakna, i svojim daljim napretkom dovodi do paralize.

Boluje od retkog oblika dijabetesa koji dovodi do paralize: Pomozite Aleksandru da prikupi novac za lečenje u Francuskoj

PrivatnaArhiva

 

- Do tada sam mislio da postoje samo tip 1 i tip 2, međutim sam posle svih analiza i edukacije o bolesti koja je pogodila moj organizam saznao dosta informacija o ovom novom entitetu u medicini. Prognoza doktora i specijalista je ta da verovatno već nekoliko godina bolujem od ove bolesti koja je pogrešnim tretiranjem rezultirala velikim oštećenjima u organizmu. Bolujem od hronične tahikardije sa ekstrasistolama, gde je dijabetes pogoršao stanje mog srca još više nego ranije. Takođe je i došlo do većeg oštećenja bubrega, međutim bolest koja je najviše napredovala i otežala moj život jeste dijabetesna polineuropatija - dodaje Aleksandar u svojoj objavi na Instagramu i moli sve ljude za novčanu pomoć koja mu je preko potrebna.

Kako on navodi, postoji rešenje u Francuskoj, ubrizgavanjem određenih kiselina i uvođenjem odgovarajuće terapije, napredak bolesti može da se uspori. Ne može da se zaustavi, ali može da mu obezbedi kvalitetniji život.

Pre svega, uzorci krvi moraju da se pošalju u Južnu Koreju kako bi se odradile genetičke analize, i kako bi se ustanovilo tačno oštećenje nervnih završetaka i njihovo poreklo. Za sve ove poduhvate potrebna je određena količina novca koju Aleksandar sebi ne može da priušti.

Uz pomoć prijatelja koji živi u Austriji se prijavio na gofoundme platformu, jer Srbija nije na spisku država koje mogu da se registruju na ovoj platformi.

Molimo sve ljude da ako mogu pomognu da Aleksandar prikupi potreban novac i obezbedi sebi bolji i spokojniji život.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading