OGLASILA SE SPC Evo šta su poručili povodom otkazivanja "Europrajda"
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

"Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve pozdravlja odluku najviših državnih organa kojom je otkazano održavanje održe u Beogradu tokom septembra, i na toj odgovornoj odluci iskreno čestita Predsedniku Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću, i Vladi Srbije", navodi se u saopštenju Sinoda.

Sveti Arhijerejski Sinod je uveren da "održavanje ove "parade”, u službi promovisanja LGBT-ideologije, koja pokušava da se nametne Evropi i takozvanom zapadnom svetu uopšte, pa, nažalost, i našem narodu, ne bi bilo od koristi nikome nego bi, naprotiv, izazvalo dodatne tenzije i nove podele, a među vernicima SPC i svih ostalih tradicionalnih Crkava i verskih zajednica u Srbiji ogorčenje i revolt".

"I sama ''LGBT''-tematika je, smatramo, neumesna posebno u naše dane, u dane kada za nas Srbe, u Srbiji i svugde u svetu, postoji tema nad temama, tema Kosova i Metohije", saopštio je Sinod.

Kako je navedeno, naš državni vrh, na čelu sa predsednikom Srbije, beskompromisno i neodstupno se bori za očuvanje naše iskonske južne pokrajine u sastavu Srbije, za spas naših najvećih svetinja, počevši od Pećke Patrijaršije, Visokih Dečana, Gračanice i Bogorodice Ljeviške, i za opstanak i ostanak srpskog naroda na njegovim vekovnim ognjištima.

"U toj časnoj i svetoj borbi država Srbija uživa nepodeljenu molitvenu, moralnu i otadžbinsku podršku SPC. Svi zajedno, saborno, jednodušno, bez ''pete'' ili ''šeste'' kolone među nama, pozvani smo i prizvani da na delu budemo pravoslavni hrišćani i srpski rodoljubi, zavetni narod Svetoga Save i Svetoga kneza Lazara, prijatelji Božji i prijatelji naših bližnjih, ničiji neprijatelji, a to znači - ni neprijatelji svoje Crkve, svoga naroda, svoga bića, svog istorijskog i metaistorijskog naznačenja", saopštio je Sinod.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading