JOŠ NE TREBA DA SE POZDRAVLJAMO SA LETOM Meteorolog Todorović otkrio kakve nas temperature očekuju u septembru
Foto: Tanjug/Zoran Zestić

Meteorolog Nedeljko Todorović istakao je da poslednjih 10 dana avgusta, ulazimo u pozno prijatnije leto, dodajući da su i pred nama dosta topli dani, međutim, ne onakvi, kakve smo imali u junu mesecu ove, ali i prethodnih godina

Todorović objašnjava da narednih dana možemo očekivati kišu, međutim, neće biti značajnih padavina. Oko ponedeljka i utorka, očekuje se blagi pad temperature, ali to je, kako kaže, tipično za mesec avgust, odnosno, kraj istog.

- Ne treba da žurimo sa pozdravljanjem sa letom. Sneg možemo očekivati tek za tri meseca, i to u planinskim delovima. Početkom septembra, nastavlja se pad, a dnevne će biti najviše do 28 stepeni, što je i dalje iznad proseka za ovo doba godine, što će mnoge prijatno iznenaditi - rekao je Todorović.

Ovo leto jedno od toplijih

Govoreći o letu za nama, Todorović kaže da su veliki gradovi, kao što je Beograd, imali problem sa spavanjem zbog velike koncentracije asfalta, dok si ljudi u manjim gradovima, uživali u pravim čarima leta, i prijatnim temperatura.

- Ovo leto je bilo jedno od toplijih, gledajući generalno, ali kada se gledaju pojedinačni dani, prošle godine ali i ranijih, imali smo ekstremnije temperature - priča Todorović, ističući da se i ovo leto ubraja u top pet najtoplijih u Srbiji.

Todorović se dotakao i dešavanja u Mađarskoj, ističući da je teško utvrditi tačnu lokaciju prljuskova i grmljavine. Na periferiji Budimpešte je bilo svega toga, ali kiša nije pala tačno u toj ulici, i to je bio problem, objašnjava on.

Neko ne razume koliko je ovaj posao ozbiljan, i da je jako teško da se utvrdi, gde će tačno padati kiša. Mislim da nisu imali razloga da bilo koga otpuste jer nije pogodio tačnu temperaturu - rekao je Todorović.

Komentari (0)

Loading