PLJUSKOVI I ZAHLAĐENJE Vremenska prognoza za Srbiju najavljuje kraj leta i početak kišovite jeseni
Foto: Alo/Veljko Petranović

Kako navodi meteorolog, drugi deo vikenda ponovo donosi češće pljuskove uz manje osveženje, a zatim će do 1. septembra biti uglavnom suvo vreme, kada se ponovo očekuju pljuskovi i zahlađenje.

- Jače pogoršanje moguće je 6. septembra - predviđa Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

- Danas će uticaj ciklona polako slabiti ali će i dalje ka nama u severoistočnom i istočnom visinskom strujanju dolaziti nestabilan vazduh tako da će biti pojave pljuskova, ponegde sa grmljavinom. Ipak nestabilnosti bi generalno trebale biti ređe i slabije u odnosu na protekle dane, dok bi se posle podne i krajem dana nad velikim delom regiona delimično razvedrilo. Dnevni maksimum i dalje ispod proseka, uglavnom do +18 do +26 stepeni Celzijusa - predviđa meteorolog.

Vreme sutra

Sutra posle svežeg, ponegde i maglovitog jutra u toku dana malo do umereno oblačno i toplije uz sunčane interavle i vrlo retku pojavu lokalnog pljuska.

Dnevni maksimum od +23 do +29 stepeni Celzijusa, na Jadranu i do oko +32 stepena Celzijusa.

U galeriji pogledajte prognozu za naredna tri dana:

Vreme za vikend

U subotu umereno toplo, ali posle podne sa jugozapada stižu nove nestabilnosti koje bi prvo zahvatile severni Jadran, zapadne predele  Hrvatske kao i zapadnu i jugozapadnu BiH, dok bi nad ostalim delom regiona veći deo subote bio pretežno sunčan, dok bi posle podne ponegde bilo lokalnih pljuskova.

Nedelja nad većim delom regiona nestabilna uz pljuskove i malo svežija uz dnevni maksimum od +22 do +27 stepeni Celzijusa.

Alo/ Masanori Jošida

 

Kraj avgusta i početak septembra

Početkom naredne nedelje malo do umereno oblačno i umereno toplo, ponegde uz lokalnu pojavu pljuska. Vetar uglavnom slab, a dnevni maksimum od +24 do +30 stepeni Celzijusa, što je u okviru proseka za kraj avgusta.

Početkom septembra sledi prolazno naoblačenje uz pljuskove, pojačan severozapadni vetar i malo osetnije osveženje te će se oko 01.09. maksimumi kretati od +18 do +24, dok će noći početkom septembra biti dosta sveže.

Nešto konkretnije pogoršanje je moguće oko 06.09. dok modeli za sredinu septembra daju signal za moguć prvi, jači, jesenji, ciklon na Velikom Britanijom koji bi nam mogao sredinom meseca doneti jače pogoršanje.

Sumirano, pred nama je postepen prelazak leta u jesen uz prosečne temperaturne vrednosti ali uz nešto višu količinu padavina od proseka, piše Čubrilo u vremenskoj prognozi za Srbiju.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading