VESIĆ: Način na koji predsednik Vučić vodi Srbiju u ovim teškim trenucima je za istoriju!
BeoInfo

 “Situacija u kojoj se danas nalazi Kosovo i Metohija je mnogo bolja nego 2012. godine. U poslednjih deset godina zahvaljujući politici Aleksandra Vučića, 23 zemlje su povukle jednostrano priznanje te samoproglašene nezavisnosti. Danas 101 zemlja sveta od 197 koliko ih ima u Ujednjenim Nacijama ne priznaje samoproglašenu nesavisnost KiM. Pored toga po prvi put velike sile, koje priznaju tu samoproglašenu nezavisnost kao što su Sjedinjene Američke države, koje su u ovom slučaju najvažnije, govore da je važno uvažiti srpske interese i na neki način staju na srpski stranu”, rekao je Vesić.

KURTI JE POLITIČKI PIROMAN BALKANA Vesić: On može da ponudi samo rat!

Vesić kaže da situacija na KiM i dalje nije idealna ali je bitno bolja, Srbi na Kosovu govore jednim glasom to je “Srpska lista”, nemoguće ih je podeliti kao što je bio plan vlasti iz Prištine. Po prvi put je zaustavljeno iseljavanje Srba sa KiM posle duže od jednog veka. I dodaje da sve ovo nama ide u prilog, da po prvi put u medjunarodnoj zajednici počinju da shvataju da je problem zapravo Kurti i da je on taj koji ne želi dijalog.

“Svemu ovome je doprineo i proces “Otvoren Balkan”, koji predsednik Vučić izuzetno podržava i najveći je promoter tog procesa.

Što pokazuje da Srbi i Albanci mogu da saradjuju, dakle mi nemamo problem da saradjujemo sa Albancima mi imamo problem da saradjujemo sa Kurtijem koji ne želi saradnju”, rekao je Vesić.

Na pitanje da prokomentariše izjavu američkog abasadora Hill-a, povodom sastanaka koji su održani u Briselu, Vesić je rekao:

“Za nas je veoma važno da mi kao mala zemlja imamo dobar odnos sa velikim silama kao što su SAD, koja je naveća svetska sila, ali i da ne narušavomo odnose sa Ruskom Federacijom, ni sa Narodnom Republikom Kinom kao ni sa drugim zemljama, što je takodje jedna od velikih pobeda Vučićeve politike.

Način na koji predsednik Vučić vodi Srbiju u ovim teškim trenutcima, biće primer u istoriji”.

I dodaje da je veoma teško da vodite jednu malu zemlju i da uspevate da budete dobri izmedju interesa velikih sila a da vašem narodu bude dobro. 

“Ono što želim da kažem, nemojte zaboraviti da ni Srbiji, ni Albaniji ni Americi ni Evropi ne odgovara bilo kakav sukob na Balkanu, pogotovo dok je u jeku rat izmedju Rusije i Ukrajine a Kurti ga uporno izaziva.

Sve što Kurti radi, radi isključivo za sebe i za svoju ličnu politiku. Većina javnog mnjenja u Prištini ne podržava ovo što Kurti radi, jer narod želi da živi u miru. Sada se postavlja pitanje kome još pored Kurtija, odgovara izazivanje sukoba?”, zaključio je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading