MIROVIĆ UPUTIO ČESTITKE Obeležen praznik mađarske nacionalne manjine (FOTO)
Foto: Pokrajinska Vlada Vojvodine

Čestitajući praznik, predsednik Mirović izrazio je uverenje da će politika zajedništva biti nastavljena, kao i da ćemo i dalje zajedno i uspešno čuvati sve ono što je najvrednije u Vojvodini.

„Ravnopravnost srpskog naroda i svih nacionalnih manjina i svih ljudi koji u njoj žive – bez obzira na etničku, konfesionalnu, kulturološku ili bilo koju drugu pripadnost – jedna je od najvažnijih karakteristika i najvećih vrednosti AP Vojvodine. Zato očuvanje i unapređivanje te ravnopravnosti i jeste jedan od naših najznačajnijih ciljeva“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema predsednikovim rečima, tokom šest godina izražena je velika odgovornost u zajedničkom vršenju vlasti u Pokrajini, i potvrđena obostrana iskrena posvećenost ostvarenju pomenutog cilja.

Mirović je dodao da su od izuzetnog značaja plodotvorna saradnja i izvanredni odnosi naših dveju zemalja – Republike Srbije i Republike Mađarske, predvođenih predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Viktorom Orbanom – hrabrim, odlučnim i mudrim državnicima posvećenim očuvanju interesa, identiteta i tradicionalnih moralnih vrednosti svojih naroda i zemalja.

Pogledajte fotografije sa događaja:

Predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Jene Hajnal izjavio je da je sreća i obaveza prisećati se predaka,  kao i da ovaj praznik ima poseban značaj jer je jedan od istaknutih datuma od pokrajinskog značaja.

„Današnje slavlje dokazuje našu volju i značaj toga što smo svi privrženi zajedničkoj nadi koja nam gradi budućnost“, naglasio je Hajnal.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, predstavnici Grada Novog Sada i drugi.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading