NEVREME STIŽE ZA SAT VREMENA RHMZ upozorava na pljuskove i grmljavinu u ovim delovima Srbije
Foto: Shutterstock/edg

Pored najnovije najave, RHMZ je još u jutarnjim satima izdao čak 5 upozorenja, dok su na području zemlje upaljena i dva meteoalarma - narandžasti, koji govori da je vreme opasno i crveni, koji predstavlja vrlo opasno vreme.

Osim toga, snažne oluje pogodile su područja centralne i južne Evrope, i u njima je poginulo najmanje 13 ljudi, uključujući troje dece.

Kada je o upozorenjima reč, prvo se odnosi na visoke temperature između 36 i 39 stepeni na području cele Srbije.

- Danas na području Srbije veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 36 do 39 stepeni - piše u prvom upozorenju na visoke temperature u celoj Srbiji.

Drugo se odnosi na vremenske nepogode od danas do nedelje 21. avgusta.

- Od petka uveče do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelju pljuskovi i grmljavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 sata - navodi se.

Treće upozorenje se odnosi na visoke temperature u Beogradu danas.

- Danas na području Beograda veoma toplo sa maksimalnom temperaturom oko 37 stepeni, a drugo upozorenje je na vremenske nepogode u glavnom gradu od danas i takođe do nedelje, 21. avgusta.

- Od petka uveče do kraja sedmice na području Beograda povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra.

Na snazi je, kao i prethodnih dana i hidrološko upozorenje zbog niskog vodostaja na rekama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading