RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA NEPOGODE, BEOGRAD SE PRIPREMA Beokom servis na raspolaganju građanima za rizične situacije
Foto: Alo.rs

Tako, na primer, mogu ih pozvati ako na javnim površinama primete oštećeno stablo ili drugu rizičnu situaciju.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, Grad Beograd i sve komunalne službe će zbog najavljenih vremenskih nepogoda u danima vikenda preduzeti niz preventivnih mera i organizovati proces rada tako da se obezbedi potreban broj ekipa, koje će biti u pripravnosti, kako bi bile angažovane u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Kako se navodi, Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske nepogode, koje se na području Beograda očekuju od 19. do 21. avgusta.

Prema najavama, od petka uveče do kraja sedmice, na području Beograda povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji, uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra. 

U subotu će pljuskovi i grmljavine biti intenzivniji, uz količinu kiše veću i od 40 milimetara za 24 sata (lokalno 40 milimetara po metru kvadratnom).

Iz ovog gradskog sekretarijata apeluju na sugrađane da zatvore prozore, garažna vrata i sve prostorije u koje može ući voda, kao i da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve što se nalazi na njihovim terasama.

Vlasnicima plovnih objekata na teritoriji grada Beograda preporučuju da osiguraju i privežu plovila u skladu sa propisima, a građanima se savetuje da bez preke potrebe ne kreću na put.

Građani se mogu obratiti Beogradskom pozivnom centru - Beokomu, ukoliko na javnim površinama primete oštećeno stablo ili drugu rizičnu situaciju, koja zbog jakog vetra i velike količine padavina može da ugrozi sigurnost, kako bi nadležni što pre izašli na teren i rešili problem.

Pozivi na broj 0800-110-011 za korisnike Telekomove fiksne mreže su besplatni, dok se pozivi iz ostalih mreža fiksne i mobilne telefonije na broj 011/3090-007 tarifiraju prema važećem cenovniku operatera.

UPALJEN CRVENI METEO ALARM! RHMZ upozorava na visoke temperature, stiže i olujno vreme u ovim delovima Srbije - Alo.rs

 

 

Komentari (0)

Loading