STIGAO PIK TOPLOG TALASA Sledi pad temperature i za 10 stepeni, evo kada se očekuje
Alo! Ilustracija /J.V.

Metereolog je naglasio da će danas biti najtopliji dan u ovom toplotnom talasu sa temperaturom od 36 do 40 stepeni, međutim tokom noći nailazi nam jedna hladna frontalna zona sa zapada i severozapada, pa će biti i za deset stepeni niže.

KATASTROFA NA POMOLU Objavljena velika jesenja vremenska prognoza za celu Evropu

On objašnjava da u Srbiju stiže ciklon iz Italije i Zapadnog Balkana, te da će u narednim danima biti uslova za vetar, koji može dostići i 100 kilometara na čas, što, navodi, nije neubičajeno kod letnjih nepogoda, ali nije ni česta pojava.

Navodi i da će nedelja i ponedeljak biti najhladniji dani u našoj zemlji i dodaje da se u narednom periodu očekuje dosta padavina, najviše u Vojvodini.

Foto: Alo/Veljko Petranović

 

Sovilj kaže da je RHMZ već izdao upozorenje da se u Srbiji očekuje lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i ističe da će najveća šansa za pojavu tih nepogoda biti u subotu.

- Na celoj teritoriji Srbije je izdato upozorenje, s tim što je rizik od pojave nepogoda u zapadnoj polovini zemlje u toku ove noći i sutra pre podne, a sutra poslepodne i uveče rizik za pojavu nepogoda biće bveći u centralnim i istočnim krajevima zemlje, pa će cela teritorija biti obuhvaćena - kazao je Sovilj.

Sovilj objašnjava da RHMZ redovno šalje upozorenja zbog vremenskih nepogoda i navodi da se šalju hitna upozorenja kada krenu grmljavinski razvoji, a koja preciziraju gde se očekuju nepogode u narednih sat ili dva.

 

Komentari (0)

Loading