SVE JE SPREMNO ZA JOŠ JEDAN ZEMUN FEST Manifestacija koja spaja muziku i film, stare i mlade
Promo

- I zaista je tako. Festival otvara film Duška Kovačevića, „Nije loše biti čovek“, a priliku da se prikažu javnosti dobiće mladi stvaraoci - režiseri, muzičari, glumci i mnogi drugi umetnici - kažu organizatori festivala za Alo!.

- Kada smo počinjali, bili smo mladi ljudi s velikim idejama. Zemun fest je bio odgovor na nedostatak sadržaja u oblasti kulture i umetnosti, pre svega filmske, koja je nestala zajedno s privatizacijom i zatvaranjem bioskopa. Danas, skoro deset godina kasnije, Zemun fest je, zahvaljujući podršci institucija, Opštine Zemun, Grada Beograda i Ministarstva kulture i informisanja, nadmašio sva naša očekivanja i nadanja - kažu organizatori, i dodaju da su zato posebno ponosni što je Zemun fest postao platforma koja pruža pomoć kreativnim ljudima koji su na početku i kojima je možda najveći izazov da njihova autorska dela budu predstavljena širokom auditorijumu.

SVE JE SPREMNO ZA JOŠ JEDAN ZEMUN FEST Manifestacija koja spaja muziku i film, stare i mlade

Promo

 

- Iz godine u godinu se trudimo da Zemun fest ima što bolji muzički i filmski program. Ove godine svoje radove će predstaviti i mladi umetnici čija su dela već prepoznata i s oduševljenjem prihvaćena na izložbama širom regiona. Tokom pet dana festivala trudili smo se da napravimo dobar balans između popularnih filmova i onih koji će premijerno biti prikazani na festivalu. Počeli smo 2013. godine kao filmski festival, danas je Zemun fest mnogo više od toga, ali ono po čemu smo prepoznatljivi brižljivo negujemo - ističu u organizacionom odboru.

Zemun fest će biti pozicioniran na nekoliko lokacija, a glavni muzički i filmski program održaće se na Velikom i Magistratskom trgu i Zemunskom keju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading