PREVARA KRUŽI SRBIJOM Jave se na oglas i onda traže jednu stvar, evo kako su provaljeni (FOTO)
Foto: Printscreen

Naime, kako je objavljeno na društvenoj mreži, prevarant se javio na oglas za prodaju pasa i izrazio želju kako želi da kupi dve ženke.

Poruku je poslao putem Vibera i na neverovatan način pokušao da se domogne novca. Rekao je da psa želi da kupi ćerki za rođendan, ali da je trenutno u Poljskoj, te zatražio broj računa kako bi poslao novac putem PayPala.

Međutim, prodavac je na vreme shvatio o čemu se radi, te je uspeo da izbegne jednu od čestih internet prevara.

Prevarant je rekao da je uplatio novac, te tražio obaveštenje o uplati kao i sliku mejla.

Prodavac je naveo da mora da proveri sa bankom da li je uplata na čekanju, a prevarant je onda poslao čak tri poruke i tražio sliku mejla koji je primio.

Nakon toga prodavac mu je napisao samo - loš pokušaj prevare.

Prevarant se nije mnogo trudio da zavara trag, te ukoliko samo malo obratite pažnju lako možete da vidite da je reč o prevari.

"Najjače sto u jednoj rečenici koristi ijekavicu, a u drugoj govori engleski. Kakav poliglota svaka čast", jedan je od komentara na Reditu ispod ove objave.

Jedan od korisnika objasnio je i kako zapravo funkcioniše ovakva vrsta prevare.

"Prevara preko paypala ide tako što ne pošalju novac nego pošalji REQUEST ili OFFER da oni plate ili da ti platiš tu količinu. Samo što to nije regulisano na PP jer kartice mogu da idu u minus pa nema blokada u smislu "kolko para imaš tolko šalješ".

Poruke stižu sa različitih brojeva

"Prodajem štence Džek Rasel terijera i oglasio sam ih na sajtu oglasa. Pre dve nedelje mi se javio lik iz Poljske koji se predstavio kao naš čovek. Iskreno, tada sam ozbiljno posumnjao tek kad su mi stigli mejlovi da je prevara, iako je red flag trebao da se aktivira još pri dopisivanju.

Danas, par minuta nakon ponovnog objavljivanja oglasa na istom sajtu, javlja se verovatno isti lik, ali sa drugim brojem (Grčka). Odmah mi je bilo jasno o čemu se radi. Budite oprezni.

Oba naloga su imala srpsko ime i nekog psa na profilnoj. I naravno, dobio sam block nakon što sam ih provalio", ispričao je svoju situaciju jedan od korisnika.

Komentari (0)

Loading