POTROŠIĆETE VIŠE NOVCA NEGO ŠTO PLANIRATE! Žena letovala u Paraliji i kada su hteli da joj naplate ležaljke napravila veliki gaf: Drink? No, no!
EPA/ANDY RAIN

To je bila spremna da plati i jedna turistkinja iz Srbije kada je posetila Paraliju i odabrala da koristi ležaljke na kojima je stajala jasno istaknuta cena, međutim, nije sve bilo baš tako.

"Paralija, ovo što piše na slici i nije baš tako.Pre neki dan smo rešili da isprobamo ležaljke, smestismo se ispod jednog suncobrana, prilazi konobar i kaže "drink", a ja "ne, ne", on uporno "drink" ,odmahnu glavom i ode. Žena malo ispod nas mi reče da je ne, ustvari da, i tako se ja pripremim s ono engleskog što znam, izvadim 5 evra i kad je prošao ponovo kažem da ne želim piće, možda kasnije, a on će " kasnije da, možda ne", što znači da pored navedene cene morate uzeti i piće koje nije ispod 5 evra", piše žena u Fejsbuk grupi "Grčka Info" dodajući da joj nije bio problem da plati za ležaljke.

NE DAJTE DA VAS PREVARE Pooštrena inspekcija u Grčkoj, za ovo moraju da vam daju račun!

Pošto je na njima bila istaknuta netačna informacija, želela je da upozori ostale da će zapravo morati da potroše više novca nego što planiraju. Međutim, sledeća rečenica mnoge je naljutila.

"Kažu da su Grci ljuti na nas Srbe što malo trošimo, pa dođite gospodo u Srbiju i potrošite 10 posto onoga što su Srbi potrošili kod vas, pa se onda žalite", zaključila je ona u svojoj objavi.

POTROŠIĆETE VIŠE NOVCA NEGO ŠTO PLANIRATE! Žena letovala u Paraliji i kada su hteli da joj naplate ležaljke napravila veliki gaf: Drink? No, no!

Printscreen

 

Ipak, mnogi su napisano pogrešno protumačili i razvila se žestoka diskusija kojoj se turistkinja, sasvim sigurno, nikako nije nadala. Dok su jedni apelovali da ubuduće bira ležaljke koje ne pripadaju barovima, drugi su uputili oštre reči.

"I u Srbiji kad sedneš u kafić moraš da naručiš nešto. Il' pij ili šetaj!", "Najbolje da oni nama plate što letujemo u njihovoj zemlji", "A vi biste da sednete u kafić (bar) a da ne pijete ništa? Ja ne znam gde to može", "E zbog ovakvih nas mrzi ceo svet jer uvek nešto se tera po svom i mudruje se".

Bilo je i onih koji su stali odbranu autorke posta i složili se da postoje mesta na kojima uz cenu ležaljke dobijate piće, dok su drugi insistirali da se praksa naplate i ležaljke i pića (iako to nije istaknuto) - podrazumeva, samo zato što ste seli na barsku ležaljku.

"Što se podrazumeva ako nije navedeno uvek i svuda gde sam bio na Tasosu u cenu ležaljke je uračunato piće to jest dva", "Uz piće imali ležaljke ceo dan. Od 12 do 16 odemo u apartman stvari sve ostavimo. Nikad niti jedan problem nismo imali", pisali su ostali.

Na kraju, zaključak je dao drugi korisnik.

"Posao je posao. Srbija nema more pa zato letujemo u zemljama koje ga imaju. Ponuda mnogo, cena i kvalitet ne idu uvek zajedno, ali svako ima pravo na izbor. Imamo pravo da trošimo koliko želimo ili možemo, ljutio se neko ili ne. Jedino što moramo, tj. treba da se pridržavamo propisa, zakona, pravila. Ako je ležaljka 5 evra , onda nije 10 i obrnuto", piše on.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading