NEVREME PROTUTNJALO KIKINDOM Kiša praćena snažnom olujom obarala je drveće (FOTO,VIDEO)
Alo

Popodne je iznenada jako nevreme zahvatilo Kikindu i okolinu.

Padali je kiša, praćena snažnim vetrom.

Oluja je čak na pojedinim mestima obarala drveće pa ima i materijalne štete.

Za nepunih sat vremena nevreme je ostavilo apokaliptične scene. Počupano drveće na sve strane i potop u pojedinim ulicama, gde je voda prekrila čitava parkilrališta, kanale i prilaze zgradama, sklanjaju ekipe Vatrogasne službe i građani.

-Ovakav olujni vetra u Kikindi nije zapamćen u proteklim godinama. Duvao je 112 kilometara na čas i palo je 27 litara kiše po kvadratnom metru. Dešavalo se da vetar duva od 80 do 87 kilometara na sat, ali ovom brzinom zaista nije-rekli su za „Alo!“ u kikindskoj Meteorološkoj stanici.

Drveće se bukvalno lomilo pod naletom snažnog vetra poput drvca šibica, a najviše štete pričinjeno je u glavnoj, Svetosavskoj ulici.

Na tom delu puta, iz pravca Zrenjanina, kada se uđe u Kikindu i krene Svetosavskom ulicom, napred se ne može. Ogromno drvo preprečilo je put, a na lice mesta stigli su vatrogasci koji su najpre pokušali da pomere drvo, ali je to bilo nemoguće. Na kraju su ga testerom sekli, kako bi oslobodili put i omogućili da se saobraćaj nesmetano odvija. Drveće je na sve strane padalo na električne vodove i oštetilo bandere.

Kritično je i ispred kuća i zgrada, naročito u najvećem stambenom kikindskom naseljenom delu, takozvanom Mikronaselju, gde su se ljudi organizovali i seku drveće. Mnogi automobili ostali su plivajući u vodi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading