KISIĆ: Uskoro novi krug programa "Moja prva plata"
mnzs

"Ministarstvo je prethodnih godina sprovelo čitav niz aktivnosti kako bi se poboljšao položaj mladih na tržištu rada, a u toku su završne pripreme za sprovođenje trećeg kruga programa 'Moja prva plata', koji je dao izuzetne rezultate u zapošljavanju mladih", rekla je za Tanjug Kisić, povodom Međunarodnog dana mladih.

Ona je navela da su sve do sada sprovedene mere dale rezultate, jer je značajno smanjen broj mladih u strukturi nezaposlenih.

Kisić je ukazala da je program "Moja prva plata" dao značajan doprinos u smanjenju nezaposlenosti u populaciji mladih.

"U toku prva dva ciklusa, oko 18.000 mladih je bilo obuhvaćeno ovim programom i oni su na pravi način iskoristili svoju prvu šansu na tržištu rada", rekla je ministarka.

Ona je precizirala da je u toku prvog kruga - 42,2 odsto mladih zasnovalo radni odnos nakon završetka programa, a nakon drugog se ocekuje da će taj broj biti i veći od 50 odsto.

Podstaknuto ovako dobrim rezultatima, Ministarstvo je na vreme započelo pripremu trećeg ciklusa programa "Moja prva plata", rekla je Kisić i dodala da očekuje da će zainteresovanost mladih i poslodavaca biti bar ista kao što je bila prethodnih godina.

Ministarka je podsetila da je jedan od osnovnih ciljeva Strategije zapošljavanja poboljšanje položaja mladih na tržištu rada i da su u tom cilju sprovedene različite mere aktivne politike zapošljavanja.

U prvoj polovini ove godine oko 22.000 mladih bilo je obuhvaćeno merama aktivne politike zapošljavanja, dodala je Kisić, koja je mladima čestitala Međunarodni dan mladih.

"Mladima čestitam Međunarodni dan mladih. Mladost je sama po sebi lepa i poletna i svi mladi treba da se osećaju kao da je svaki dan njihov. Na današnji dan treba da se podsetimo kolika je snaga i moć mladosti", poručila je Kisić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading