VULIN POSETIO CENTAR ZA POLICIJSKU OBUKU I PORUČIO: Država i MUP ulažu u obrazovanje i školovanje kadrova
Foto: MUP Srbije

On im je poručio da su im država i Ministarstvo dali najbolje uslove za sticanje znanja i veština, ali da je na njima da ukazano poverenje opravdaju kroz posvećen i predan rad za svoju državu i građane, štiteći ih od svih oblika kriminala.

„Država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem brine o vama, veruje u vas, ulaže u razvoj vaših sposobnosti i veština, a na vama je da ukazano poverenje opravdate kroz svoj budući rad za dobrobit srpske države i njenog naroda, štiteći ih od svakog zla, od svake vrste kriminala. Vaša država i vaše Ministarstvo daće vam najbolje uslove za obrazovanje i napredak, dobićete najbolju i najsavremeniju opremu i uniformu, ali ugled morate sami da izborite i steknete svojim poštenim i pravičnim odnosom prema građanima i doslednim primenjivanjem i sprovođenjem zakona", poručio je ministar.


Vulin je istakao da će prilikom zapošljavanja u MUP-u oni koji su završili Kriminalističko-policijski univerzitet ili prošli kroz Centar za osnovnu policijsku obuku, uvek imati prioritet.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je posle mnogo godina ponovo uspostavljena institucija pozornika, da u najvećim gradovima Srbije trenutno na ulicama ima 900 policajaca pozornika, te da se i polaznici 33. klase pripremaju da postanu pozornici čiji je osnovni zadatak da budu na usluzi običnom čoveku.

„Obučavamo vas i pripremamo da budete policajci u zajednici, da budete pozornici, da budete na usluzi ljudima sa kojima živite, da postanete deo njihovog života, da budete vredni njihovog poverenja. Vaš posao i vaš zadatak je da budete na usluzi svakom kome je pomoć potrebna, da budete na usluzi običnom čoveku. Uspeh vašeg rada meriće se po tome koliko vas poštuju i cene obični i vredni ljudi", poručio je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je kazao da su polaznici 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku prikazali visok nivo znanja, sposobnosti i veština koje su stekli tokom vežbi i obuka, ali da su, pre svega, pokazali izuzetnu motivisanost, snagu, volju i patriotizam koji odlikuje srpskog policajca.

Polaznici 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku izveli su pokazno-taktičku vežbu kontrole lica u putničkom motornom vozilu na bezbednosnom punktu, saopštio je MUP.

 

 

Komentari (0)

Loading