ZNAČAJAN NAPREDAK SITUACIJE SA MIGRANTIMA  Potpuna kontrola kretanja kroz subotičku šumu
Foto: Alo.rs

Na novom sastanku posvećenom unapređenju bezbednosti građana održanom u prostorijama Severnobačkog upravnog okruga ponovo je akcenat bio na nekontrolisanom kretanju migrantske populacije, analizirana su dosadašnja iskustva i ovom prilikom javnosti je saopštena konkretna aktivnost, nova u odnosu na ranije.

- Ono što nas najviše zabrinjava, bez obzira što policija svakodnevno premešta migrante sa prostora Subotice u prihvatne centre van grada, je njihov konstantan priliv, novopridošlih migranata - zaključio je Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga, prenose domaći mediji.

Na sastanku na kojem su učestvovali predstavnici bezbednosnih organizacija i institucija, tužilaštva, kao i svi uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj da se organizuje rad ustanova koje doprinose bezbednosti i zdravlju lokalnog stanovništva.

U Arhivu Vojvodine otvorena izložba posvećena stradanju Srba u Sremu 1942. godine - Alo.rs

Kako je objasnio Šoralov, u toku je formiranje posebnog "brisanog prostora" između šumskog i graničnog pojasa, gde će policijske snage držati potpunu kontrolu kretanja migranata kroz subotičku šumu.

- U narednim danima zahtevaću još veći broj pripadnika specijalnih policijskih jedinica na prostoru Subotice, posebno u naseljenim mestima koja se nalaze uz samu šumu - ističe Šoralov.

- Nakon nedavnih razgovora sa lokalnom policijom zaključak je da značajno smanjio broj incidenata u kojima učestvuju migranti, najviše zahvaljujući njihovim aktivnostima i lišavanju slobode osoba koje su učestvovale u krijumčarenju ljudi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading