ZARADIO 18 MILIONA EVRA Svi se pitaju ko je Srbin s najvećim prihodom u 2021. godini
Alo/Shutterstock

Vest je pokrenula niz komentara, a gotovo svi se pitaju ko je najbogatiji Srbin i čime se bavi. Sudeći po statistici PU, verovatno je menadžer, jer su oni, uz direktore, inženjere, ekonomiste i pravnike najplaćeniji (pravnici su se spisku pridružili tek prošle godine).

Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca s najvećim prihodima kreću se u rasponu od oko 100 miliona dinara, a godinu dana ranije najbogatiji građanin Srbije zaradio gotovo 11 miliona evra u 2020. godini.

PU je primila 34.753 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2021. godinu, što je čak 4.463 prijave više nego prošle godine.

Muškarci i dalje bolje plaćeni

Prema podacima PU, 91 odsto prijavljenih građana s visokim primanjima su muškog pola. Najveći broj ovih prijava podneli su građani koji žive u opštini Novi Beograd, slede centar Beograda, pa Novi Sad i Niš. Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 69 odsto pripada obveznicima s teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd (88 osoba su domaći, a 12 su strani državljani).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading