BOLJE JE DA IDU U ŠKOLU, KOD KUĆE NI KNJIGU NISU PROČITALI Ostalo je tri nedelje do početka škole, roditelji se pitaju kako će biti organizovana nastava (VIDEO)
Foto: Alo.rs

Do početka školske godine ostalo je još tri nedelje. Sudeći po najavama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, povratak u klupe se očekuje 1. septembra.

Tim za škole sastaće se još jednom kako bi razmotrio situaciju i o tome ćemo blagovremeno obavestiti škole i proslediti im instrukcije o epidemiološkim merama koje će se primenjivati, a pripremiće ih Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, saopštili su iz Ministarstva.

Ova vest je zabrinula mnoge roditelje. Pre svega, zbog nepoznanice na koji način će biti organizovana nastava zbog korone. Sudeći po odgovorima koje su dali našim novinama, većina je protiv nošenja maski i onlajn nastave.

Jovana Trkulja 

Foto: Alo.rs

 

 

- Zalažem se da deca idu u školu. Nisam za to da se nose maske u školama.

Ljiljana Anđelković 

Foto: Alo.rs

 

 

- Ne znam šta da kažem po tom pitanju, nego da deca idu redovno u školu i da se socijalizuju, druže, svađaju, mire. To je odrastanje, zar ne? Nisam za to da se nose maske u školama, pogotovo ne tako mala deca. Loša je sigurno ta onlajn nastava, mala deca ne mogu da prate nastavu bez roditelja, a oba roditelja rade.

Jelena Gutić 

Foto: Alo.rs

 

- Mislim da je najbolji regularan model nastave, a maske ničemu ne pomažu.

Toma Milosavljević 

Foto: Alo.rs

 

- Mislim da će korona doći tek posle 10-15 dana kad se vrate naši s odmora iz raznih država i zemalja i oni će da je prošire. Saglasan sam da se ponovo uvedu obavezno nošenje maski i pranje ruku. Zalažem se za model nastave uživo, nikako onlajn, jer deca kod kuće nijednu knjigu nisu pročitala. Kvalitet učenja je opao.

Danima se beleži oko 7.000 novozaraženih kovidom, odnosno epidemiolozi upozoravaju da je taj broj i triput veći i najavljuju da će znatno porasti kad učenici krenu u školu.

Prošle godine većina od blizu pola miliona osnovaca i 250.000 srednjoškolaca širom Srbije pohađali su nastavu u kompletnim odeljenjima i 45-minutnim časovima. U nekim mestima gde je bila visoka stopa zaraženih virusom korona, na primer u Tutinu, nastava se odvijala na daljinu, a u 15 opština i gradova primenjivao se takozvani kombinovani model (važio je za učenike sedmog i osmog razreda, kao i za srednjoškolce). Prema tom modelu, nastava s jedan dan odvijala onlajn, a jedan neposredno u školama.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading