SA VRUĆINAMA JOŠ NIJE GOTOVO Srpski meteorolog otkrio KAD TAČNO stiže tropski vazduh iz Afrike!
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da nas u narednih sedam dana očekuju obilne padavine praćene grmljavinom, ali i tropski talas koji dolazi sa severa Afrike.

Ristić ističe da će u Srbiji do 16. avgusta biti promenjivo vreme praćeno kišom i gramljavinom, ali i tropskim temperaturama.

Prema prognozi meteorologa Ristića u Srbiji će u četvrtak, 11. avgusta, biti pretežno sunčano, a dnevni razvoj oblačnosti na jugu i istoku usloviće lokalne pljuskove kiše sa grmljavinom.

Isplata julskih penzija počinje danas, evo za koju kategoriju - Alo.rs

- U petak, 12. avgusta, pre podne biće malo i umereno oblačno. Usled razvoja visinskog ciklona u oblasti Jadranskog mora u popodnevnim i večernjim časovima doći će do pogoršanja vremena, naoblačenja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, prvo u južnoj i centralnoj Srbiji.

Maksimalna temperatura u četvrtak i petak biće oko proseka za mesec avgust i kretaće se od 25 do 30 stepeni Celzijusa.

Za vikend pad temperature i jako nevreme

Meteorolog najavljuje za vikend pretežno oblačno i svežije vreme praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom.

- Očekuju se velike količine kiše južno od Save i Dunava, pa bi slivnike trebalo očistiti gde je to moguće i tako smanjiti mogućnost ponovnih poplava. Maksimalna temperatura biće malo ispod proseka za mesec avgust i kretaće se od 22 do 27 stepeni Celzijusa. U ponedeljak, 15. avgusta, stabilizacija vremena, postepen prestanak padavina i razvedravanje – navodi Ristić.

Tropski talas iz Afrike

Ristić navodi da se posle obilnih padavina očekuje dolazak tropskog vazduha sa severa Afrike.

- Od utorka, 16. avgusta, nad našom zemljom jača termobarički greben koji donosi topao tropski vazduh sa severa Afrike. To je i početak toplotnog talasa tokom naredne nedelje kada će maksimalna temperatura ponovo u većini mesta preći 35 stepeni Celzijusa – objašnjava naš sagovornik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading