JEDNIM KLIKOM PROVERITE RADNI STAŽ Uz PIN kod lako do informacije da li vam poslodavac uplaćuje doprinose
Alo

Da biste koristili elektronski servis Fonda i imali pristup podacima neophodno je da imate svoju šifru, odnosno PIN kod. Ta šifra se preuzima u filijalama i službama filijala pošto na šalteru predate ličnu kartu na uvid i popunite obrazac koji će vam dati službenica. PIN kod ćete dobiti odmah.

Pošto dobijete PIN broj u koverti, na veb-stranici Fonda PIO možete da se ulogujete tako što ćete da popunite podatke u sva tri polja (JMBG, PIN i verifikacioni kod), a zatim otvorite opciju Prijava.

Udruženju novinara Srbije u PIO fondu rečeno je da se PIN kod brzo dobija, bez čekanja, a da se zbog sigurnosti i zaštite ličnih podataka ne dostavlja elektronskim putem.

- PIN kod mora da se preuzme lično. Svaki građanin može pomoću njega da uđe u svoju bazu podataka matične evidencije i vidi kompletan staž, zarade, bolovanja, prijave i odjave od strane poslodavaca, uplaćene doprinose, da li je dostavljen M4 obrazac ili nije. Bukvalno sve. Na ovaj način su podaci veoma dobro zaštićeni i obezbeđeni, jer svako vidi samo svoju bazu podataka - objasnila je ranije za „Novosti“ Jelica Timotijević iz Fonda PIO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading