DARIO SPASIO ŽIVOT DEČAKU (15) Hteo da poseti Ostrog, a onda je krenula borba za život
Alo!/M. Š.

Na granici Republike Srpske i Crne Gore pre nekoliko dana desila se dramatična situacija u kojoj je Dario Šarić spasio dečaka Strahinju J. (15) koji je putovao sa porodicom iz Srbije.

 

 

Dario Šarić i njegova devojka Bojana Šarkan zaputili su se iz Gradiške ka manastiru Ostrog u Crnoj Gori, međutim, nisu mogli preći granicu jer je Bojana zaboravila dokumenta pa su morali da napuste autobus.

- Dok smo čekali prevoz za Trebinje, jer smo odlučili tamo da provedemo vikend, kad već nismo gde smo planirali, naišao je automobil beogradskih registarskih oznaka i velikom brzinom prošao kroz granični prelaz i zaustavio se sa desne strane puta. Iz vozila su izašli uplakani majka i otac sa još dvoje dece - priča Bojana Šarkan.

 

 

Mladi heroj je primetio da nešto nije u redu i pritrčao je automobilu.

- Dario je dečaka, koji je bio van sebe i grcao krv, oborio na stranu i ne oklevajući na silu otvorio usta i izvukao jezik. Svi su bili u šoku. Niko nije prilazio. Dario je rekao da se zovne Hitna pomoć što je i uradio pogranični policajac. Dok smo čekali hitnu, borio se za Strahinju, koji je došao malo sebi, ali i dalje u neznanju šta ga je snašlo. Hitna pomoć je došla nakon 10 minuta i povezala malog Strahinju u Trebinje - kaže Bojana.

Ustanovljeno je da je dečak imao prvi napad epilepsije koji je bio vrlo jak i dug.

Porodica je iz Surčina, a dečaka su kasnije iz Trebinja odveli u Beograd gde će dobiti svu potrebnu terapiju.

Komentari (1)

Loading
Malena

09.08.2022 17:07

Bravo! Nije bilo suđeno da odete na Ostrog ali jeste da spasite dete! Sve se desilo kako je i trebalo