RHMZ UPOZORAVA! Danas vremenske nepogode sa gradom i jakim vetrom širom Srbije, a zna se i kad se vraćaju tropske vrućine
Foto: Shutterstock/BalkansCat

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je na kratkotrajne vremenske nepogode za područje Srbije.

- Danas (09.08.) lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni plјuska i jak vetar - stoji u upozorenju RHMZ-a.

Takođe, isto upozorenje važi i za prestonicu.

- U pojedinim delovima grada moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni plјuska.

Foto: Alo/Veljko Petranović

 

Na snazi je i hidrološko upozorenje.

- Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - navodi se.

Kiša je najpre najavljena za područje Bačke i Banata.

- Tokom jutra na severu i jugu Bačke, kao i u južnom i srednjem Banatu, lokalna pojava kiše i plјuskova - najavljuje RHMZ.

Najniža temperatura kretaće se danas od 16 do 20, a najviša dnevna od 25 na severu do 32 stepena na istoku i jugoistoku.

U Srbiji će do 16. avgusta biti promenljivo oblačno, svežije, do petka uglavnom u brdsko-planinskim predelima sa kišom i lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom, a od subote u svim krajevima.

Temperatura od petka u postepenom porastu, kada će biti u granicama proseka za ovo doba godine. Zatim se očekuje novi toplotni talas, koji bi mogao da potraje do kraja avgusta. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading