RHMZ UPOZORAVA! Danas vremenske nepogode sa gradom i jakim vetrom širom Srbije, a zna se i kad se vraćaju tropske vrućine
Foto: Shutterstock/BalkansCat

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je na kratkotrajne vremenske nepogode za područje Srbije.

- Danas (09.08.) lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni plјuska i jak vetar - stoji u upozorenju RHMZ-a.

Takođe, isto upozorenje važi i za prestonicu.

- U pojedinim delovima grada moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni plјuska.

RHMZ UPOZORAVA! Danas vremenske nepogode sa gradom i jakim vetrom širom Srbije, a zna se i kad se vraćaju tropske vrućine

Foto: Alo/Veljko Petranović

 

Na snazi je i hidrološko upozorenje.

- Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - navodi se.

Kiša je najpre najavljena za područje Bačke i Banata.

- Tokom jutra na severu i jugu Bačke, kao i u južnom i srednjem Banatu, lokalna pojava kiše i plјuskova - najavljuje RHMZ.

Najniža temperatura kretaće se danas od 16 do 20, a najviša dnevna od 25 na severu do 32 stepena na istoku i jugoistoku.

U Srbiji će do 16. avgusta biti promenljivo oblačno, svežije, do petka uglavnom u brdsko-planinskim predelima sa kišom i lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom, a od subote u svim krajevima.

Temperatura od petka u postepenom porastu, kada će biti u granicama proseka za ovo doba godine. Zatim se očekuje novi toplotni talas, koji bi mogao da potraje do kraja avgusta. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading