KRAJ ZA DROGIRANE VOZAČE Policija u Kikindi dobila "drager drag test" koji prepoznaje čak 9 grupa narkotika
Foto: MUP Srbije

Vrednost ove potpore u radu policije, iznosi oko 700.000 dinara.

Test na drogu za vozače-“Drag test 5.000“ detektuje 9 grupa narkotika, koji se otkrivaju analizom pljuvačke. Vozačima se uzima uzorak iz usne duplje, a ceo postupak traje desetak minuta. Nakon toga se uzorak stavlja u kasetu, a ona u analizator. Aparat potom izbacuje rezultat. Amfetamin, benzodiazepin, kanabis, kokain, metamfetamin, opijati, metadon, ketamin su supstance koje test može da otkrije.

- Ovo je značajna donacija lokalne samouprave, koja će obezbediti bolji rad kikindske policije i povećati bezbednost građana, jer uređaj na licu mesta omogućava testiranje učesnika u saobraćaju koji voze pod desjtvom psihoaktivnih supstanci i određivanje da li su pod uticajem droga. Policijska uprava u Kikindi ga nije do sada imala, a jedan ovakav aparat jedino postoji u Policijskoj stanici u Adi. Nadam se da će sve Policijske stanice na području PU Kikinda do kraja godine imati droga test-rekao je načelnik PU Kikinda Pavle Rajkov.

Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, koji je rekao da je to nastavak jedne dobre saradnje Policijske uprave, Grada Kikinde i Saveta za bezbednost. On je najavio novu pomoć u radu kikindske policije.

- Pratimo šta je najpotrebnije za rad policije, da bi se povećala bezbednost u saobraćaju i naših sugrađana. Prošle godine smo obezbedili alko-test. U narednim mesecima planiramo nove donacije, a u međusobnoj komunikaciji određujemo prioritet. Vrednost donacije iznosi oko 700.000 dinara, a iz budžeta Grada trudićemo se da kontiruirano obezbedimo umetke u iznosu oko 25 evra, koji su neophodni za rad droga testa-istakao je Lukač.

Na teritoriji grada Kikinde u saobraćaju do sada nije registrovano ni jedno krivično delo vezano za konzumiranje droga, jer se sve radilo po odluci tužioca koji izda nalog za vađenje krvi i utvrđivanje prisutnosti psihoaktivnih supstanci, ali to su bili retki slučajevi, rekao je načelnik Rajkov.

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading