PČELARI OPREZ Nastavlja se suzbijanje odraslih formi komaraca
Alo/JKP Gradska čistoća

Tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti Pinosava, Avala, Rušanj, Centralno groblje, Banjički potok, SP „Jajinci“, Beli potok, Zuce, Železnik, Karaburma Ćalije, Mirijevo, Mali Leskovac, Orlovsko naselje, Kalemegdan Gornji i Donji grad, Višnjička banja, Višnjica, Stara Karaburma i Dorćol. Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman ovih insekata registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te zbog njegove upotrebe nema razloga za strah. Preduzeće apeluje na sugrađane da ekipama omoguće nesmetano sprovođenje tretmana komaraca u cilju što efikasnije zaštite Beograđana od ujeda ovih insekata kontrolom i smanjenjem njihove brojnosti. 

Apeluje se i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading