PORFIRIJE I ABAZOVIĆ POTPISUJU TEMELJNI UGOVOR 3. AVGUSTA! Konačno se vidi kraj sage koja je trajala bespotrebno dugo
Tanjug

Prema nezvaničnim saznanjima portala IN4S, TU će biti potpisan u Vili Gorica, a ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve potpisaće lično patrijarh srpski Porfirije i crnogorski premijer Dritan Abazović.

Dan ranije, predsednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je da će i formalno pokrenuti pitanje smene Vlade ukoliko bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC na način na koji je najavio Abazović. On je rekao da je razgovarao s Abazovićem i da su se dogovorili da se zaustavi proces potpisivanja Temeljnog ugovora kako bi se dala šansa još jednoj turi konsultacija.

- Pošto od tih konsultacija nije bilo ništa, premijer Abazović bi potpisao Temeljni ugovor za koji smo ocenili da je protivan nacionalnim interesima Crne Gore. Ukoliko se potpiše takav ugovor, nema više manevarskog prostora, mi idemo u parlament s inicijativom za izglasavanje nepoverenja Vladi - poručio je Đukanović.

Na pitanje da li će se ponovo kandidovati za predsednika Crne Gore na izborima 2023. godine, odgovorio je da još nije odlučio, ali i dodao da je privatno uvek bliži da bude van politike, jer, kako kaže, kada neko toliko vremena provede na nekim teškim poslovima, onda se i umori.

- Ali, u susret izborima ću sam i sa svojim saradnicima proceniti da li i dalje postoji potreba za mojim daljim političkim angažmanom - zaključio je Đukanović.

Komentari (0)

Loading