HEROJ BEOGRADA Lazar Makulović, košarkaš u kolicima, jedan od dobitnika specijalnog priznanja: Usponi naporni, ali imao sam cilj
Alo

Lazar je uspešno savladao polumaratonsku trku i za to je dobio specijalno priznanje „Heroj 35. Beogradskog maratona“ koje se dodeljuje institucijama i pojedincima koji su dali veliki doprinos i pomerili sopstvene granice na ovogodišnjoj manifestaciji.

- Teško je bilo u onim momentima kad maraton zaista postaje naporan za osobu u kolicima, a to su usponi. Dok smo bili na Novom Beogradu sve je bilo ravno i super. Brankov most i London su bili najteži delovi trke za mene, pošto sam ja sam gurao svoja košarkaška kolica, to je bio najveći napor ali nakon toga ide terazijska ravnina gde je neverovatna energija ljudi koji podržavaju maratonce i to je neopisiv osećaj koji se doživi - rekao je Lazar, a na pitanje kako su izgledale pripreme za maraton, Lazar je rekao da ne može da kaže da se specijalno spremao.

- Bavim se košarkom u kolicima dve i po godine, treniram svake nedelje po dva do tri puta dnevno. Moja priprema je zapravo bila tokom dve prethodne godine gde sam niotkuda došao na ideju da ispitam svoje granice i postavim sebi cilj da istrčim polumaraton - objasnio je Lazar, inače budući reprezentativac Srbije u košarci u kolicima.

- Ovim putem mu se izvinjavam, jer sam se razdrao na njega. Zaista sam želeo da preispitam svoje mogućnosti i da celu dužinu sam istrčim. Polumaratonsku trku sam uspeo da istrčim za 1 sat 58 minuta i 32 sekunde - rekao je Lazar, heroj Beograda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading