BAKIR IDEJU O ROBOTIMA UKRAO OD NADREALISTA! Izjava predsednika SDA naišla na brojne komentare u regionu, neki od njih su smehotresni
Tanjug

- Mlade ljude koji odlaze ćemo morati u velikoj meri nadoknaditi haj-tek tehnologijama i robotikom. I oružane snage, dakle, robotima ćemo morati podupreti, pre svega dronovima, odnosno letećim robotima - rekao je Izetbegović, čime je pokrenuo lavinu komentara.

Korisnici društvenih mreža dočekali su njegovu izjavu kao sjajan povod za šalu, a posebno objavu portala Radio Sarajevo sa skečom čuvene „Top-liste nadrealista“ iz osamdesetih godina o bosanskom robotu-političaru.

Naime, kako su komentarisali čitaoci, „nadrealisti“ su se još jednom pokazali kao vidoviti, pošto su u tom skeču „predvideli“ bosanske robote-političare. Neki su dodali i da je Izetbegović mogao da ukrade neku ideju koja nije iz domena humora i satire.

„Kako je krenulo, i roboti će ganjati vize da beže iz Bosne“, jedan je od duhovitijih komentara s društvenih mreža.

Naravno, bilo je i dosta onih kojima nije baš legao „humor“ Izetbegovića.

„Nemoj da bi slučajno povećao plate, smanjio cene, pa da narod ne ide. Ali dobro, obećao je 100.000 radnih mesta, zaposlilo se i više, ali u inostranstvu. Bravo legendo, samo nastavi tako“, jedan je od takvih komentara.

S druge strane, ni bosanski političari nisu propustili priliku da prokomentarišu Izetbegovićevu izjavu. Među prvima je reagovao zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović, koji je napisao da Izetbegović sigurno ima neki način i da se glasači nadoknade robotima.

„Ima 100 odsto neki fol da i glasače koji će im faliti nadoknadi robotima, samo neće odmah sve da otkriva… Zasada samo iznosi plan kako nadoknaditi mlade koji odlaze“, napisao je Magazinović.

Predsednik SDP Nermin Nikšić rekao je da je prvo bio u dilemi da li uopšte da komentariše tu izjavu, a onda je prelomio.

- Prema poslednjim istupima izgleda da se on odlučio takmičiti u skandaloznim izjavama sa do sada neprevaziđenim prvacima SDA u vređanju inteligencije građana, Novalićem i Skakom. Ipak, dok njihove izjave služe uglavnom za podsmeh na društvenim mrežama, izjave Izetbegovića dižu tenzije, prete miru i vređaju građane BiH. Jednu noć, samo jednu noć da je prenoćio u rovu, zemunici ili pod otvorenim nebom, ne bi ni pomišljao da prebrojava „lovce i mlade“, zamišljajući kako dronovi i roboti zamenjuju našu decu koja odlaze iz ove prelepe zemlje - zaključio je Nikšić.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading