VAŽI DO 31. AVGUSTA Ograničene cene osnovnih životnih namirnica
Foto: Alo.rs

Vlada Srbije usvojila je novo ograničenje visine cena brašna, svinjskog i pilećeg mesa, šećera, ulja koje će važiti do 31. avgusta, a produžena je i važnost ograničenja cene derivata nafte i prirodnog gasa.

Maloprodajna cena brašna tip T-400 glatko, u pakovanjima do pet kilograma, ne sme prelaziti 84,7 dinara po kilogramu, a istog pakovanja brašna T-500 78,65 dinara po kilogramu. Uredbom se ograničavaju proizvođačke cene, kao i cene u trgovanju, jestivog suncokretovog ulja u pakovanju od litra na one koje su važile 15. novembra prošle godine.

Ograničena je i maksimalna maloprodajna cena UHT mleka sa 2,8 procenta mlečne masti u pakovanju od jednog litra na 113,99 dinara.

Maksimalna maloprodajna cena belog kristal-šećera po kilogramu u svim pakovanjima, ne sme prelaziti 96,99 dinara.

VAŽI DO 31. AVGUSTA Ograničene cene osnovnih životnih namirnica

Foto: Alo.rs

 

 

Benzin jeftiniji za dva dinara

Maksimalna cena evrodizela narednih sedam dana ostaće 215 dinara, a maksimalna cena benzina evropremijum BMB 95 biće 190 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. To znači da je cena evrodizela ostala ista u odnosu na prošlu nedelju, dok je benzin pojeftinio dva dinara. Evrodizel je koštao najviše 215, a motorni benzin 192 dinara za litar. Ove cene važe do petka, 5. avgusta, u 15 časova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading