MUP UPOZORAVA U Narednih 5 dana pojačana kontrola saobraćaja
Shutterstock

Dodao je da je MUP u saradnji sa JP Autoputevi Srbije postavio 50 kamera sa unapređenim sistemom.

- MUP sa JP Autoput je postavio kamere na 50 lokacija. Sada prvenstveno za detekciju prosečne brzine i detekciju vezivanja pojasa. Istraživanje govori da se jako mali broj ljudi vezuje na zadnjem sedištu. Prilikom sudara putnik sa zadnjeg sedišta koji nije vezan ugrožava bezbednost putnika na prednjem sedištu i vozača, jer se dešava da preleti napred prilikom udesa. Takođe, na dugačkim deonicama deca se ne transportuju na propisan način, odnosno, ili nisu u sedištu, ili nisu vezana kako je predviđeno.

Apel svim vozačima iz Agencije za bezbednost: Ovo dovodi do udesa! - Alo.rs

Dečije sedište mora biti pričvršćeno na zadnju klupu, kaiševi moraju da idu po liniji tela - rekao je Belencan.

On je objasnio i da će se strani državljani koji naprave saobraćajni prekršaj kažnjavati po načelu ubrzanog postupka.

- Po načelu skraćenog postupka, odnosno hitnosti ukoliko sistem vidi stranog vozača da je napravio prekršaj on će biti porocesuiran kod nadležnog teritorijalnog suda. Dakle ako napravi prekršaj u Velikoj Plani ide kod sudije u Veliku Planu. Ukoliko mu se piše prekršajni nalog može da plati kaznu odmah - kazao je Belencan.

U ovim delovima zemlje nevreme, za vikend tropski dani! - Alo.rs

Kada je reč o trenutnom stanju na naplatnoj rampi Vrčin sabraćaj je ovog prepodneva umerenog intenziteta i iz MUP-a apeluju na vozače da budu strpljivi posebno kada je rečo prvacu Beograd - jug zbog radova kod Jagodine.

Takođe, podsetili su da vožnju prilagode datim uslovima na putu, a prvenstveno se odnosi na poštovanje saveta i preporuka za vožnju na visokim temperaturama.

Komentari (0)

Loading