TUŽNA SUDBINA DEČAKA NAĐENOG U FONTANI NA NOVOM BEOGRADU Otac ga terao da prosi, ostavljao sina gladnog i žednog
Foto: Shutterstock

Kasnije je obelodanjeno da je inače smešten u Domu za decu bez roditeljskog staranja i da je navodno sam pobegao odatle i došao do fontane.

Međutim, prave okolnosti ovog potresnog slučaja otkrivene su tek kada je uhapšen njegov otac T.Ž. Kako se ispostavilo, on je sina, nad kojim je ranije izgubio pravo starateljstva, nasilno odvodio iz Doma i terao da prosi na ulicama Beograda.

Takođe, sumnja se da ga je fizički kažnjavao kada prosjačenjem ne prikupi odgovarajuću količinu novca. Dečak je sada nađen u veoma lošem stanju, a kako se sumnja, otac mu nije davao ni da jede ni da pije vodu.

Sumnja se i da je te večeri, kada je dečak nađen nag u fontani, njegov otac bio besan jer dete prosjačenjem nije uspelo da skupi onoliko novca koliko je očekivao, pa ga je zbog toga pretukao, skinuo mu odeću i ubacio u fontanu.

Dete je tada preuzeo Centar za socijalni rad, koji je i kasnije i saopštio da dečak inače živi u Domu.

Otac je osumnjičen da je izvršio krivično delo oduzimanje maloletnog lica i zapuštanje i zapostavljanje maloletnog lica, zbog čega je doneta naredba o sprovođenju istrage i za njega je Drugom sudu predloženo da mu se, nakon saslušanja, odredi pritvor.

 

 

 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading