Dragana Vasić, koja je pala sa litica kod Manastira Ostrog i preživela pad sa stotinak metara, ponovo hoda
Alo

Konačno sam ustala i hodam pomoću štaka. Više ne pijem ni lekove za smirenje i mogu bez flešbekova da prespavam noć - rekla je za Alo! Dragana Vasić, koja je 17. jula pala sa litice visoke oko sto metara kod manastira Ostrog.

- Znala sam da će me Sveti Vasilije spasti i jedva čekam početak septembra da ponovo odem pod Ostrog i zahvalim se Čudotvorcu.

Životna priča ove hrabre tridesetpetogodišnjakinje iz mesta Sjekovac kod Broda i pre je bila neverovatna. Tokom rata u Bosni i Herecegovini preživela je napad tromblonskom minom.

- Nas troje dece se igralo u dvorištu. Najstarije je imalo 11, srednje sedam i ja pet godina. U trenutku kad su nas gađali tromblonom pao mi je bicikl, verovatno me je to i spaslo. U stvari, znam da su me od smrti sačuvali Sveti Vrači, Kozma i Damjan, jer je to bilo 14. novembra 1992. godine, na dan ovih svetaca.   

Dragana Vasić, koja je pala sa litica kod Manastira Ostrog i preživela pad sa stotinak metara, ponovo hoda

Alo

 

Tom prilikom Dragani je stradalo levo stopalo, a život je nastavila u invalidskim kolicima.

- Otac je napravio kuću sa rampom za kolica i mogu normalno da funkcionišem.  Ovih dana mi je jedini problem bio da zaspim preko dana, jer su mi se vraćale scene kako padam i dešavalo se da od šoka zaplačem. Nisam mogla ni da se pomerim, a sada ustajem i sa štakama hodam.

Pre dolaska na Ostrog posetila je manastir Tumane, ali joj je davnašnja želja bila da prenoći kod Svetog Vasilija.

- Kad sam dodirnula ćivot, osetila sam da je Sveti Vasilije uz mene.

Dragana Vasić, koja je pala sa litica kod Manastira Ostrog i preživela pad sa stotinak metara, ponovo hoda

Alo

 

A onda 17. jula, oko 9.30, ustajući sa obližnjeg kamena na platou gde se inače parkiraju autobusi, između Donjeg i Gornjeg manastira Ostrog, okliznula se i počela da pada niz liticu.

- Udarala sam glavom o stene oštre kao noževi. Litica je bila toliko strma, ali kad sam padala, kao da me nešto zaustavilo na zemlju i pružilo ruku prema drvetu za koje sam se pridržala. Bila sam prisebna, našla sam neki štap i pomoću njega sam probala da se ispenjem gore. Bila sam sva krvava, ali noga me je bolela i pokušavala sam da se izvučem na površinu.

Akcija spasavanja je trajala oko tri sata

- Kad su me popeli gore, poljubila sam krst, uzela vodu, rasplakala se i onesvestila se. Posle toga pamtim lica lekara iz podgoričkog Urgentnog centra koji su sa nevericom gledali treći po redu rendgenski snimak na kome se jasno videlo da nemam ni jedan jedini prelom. Nije im bilo jasno, baš kao ni meni, kako mi se nije slomila leva noga koja je ostala defektna posle ranjavanja minom. Doktori su radili i ultrazvuk da bi se uverili da nema lomova, a ja sam znala da me je Ostroški Čudotvorac spasao - rekla je za Alo! Dragana o kojoj i verujući i ateisti danima pričaju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading