NA GRANICIMA KOLONE DUGE 4 KILOMETRA Turisti po paklenoj vrućini zarobljeni satima, evo gde je najkritičnije
Printscreen

Od rane zore, najkritičnije je na graničnom prelazu "Preševo - Tabanovce", gde se prema obaveštenjima na sajtu "AMSS-a", čeka na izlazak iz zemlje i do dva časa, a prema rečima naših turista, čak i do dva i po sata.

"Kolona je oko 4 km za ulaz na Preševo-Tabanovci pa vi izračunajte. Mi smo sad prešli iz pravca Severne Makedonije u Srbiju.", napisala je članica grupe "Grčka uživo", koja je i napravila snimak, te ga i postavila u okviru viber četa.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom, čeka se između 30 - 40 minuta, kako na ulazu, tako i na izlazu.

Prema podacima sa sajta AMSS-a, na Batrovcima se na ulazak u Srbiju čeka oko sat vremena, mada srpski turisti prijavljuju da su čekanja i do dva sata. Na izlasku je gužva manja, te se čeka oko pola sata.

Slična situacija je i na Horgošu, gde se na ulazak u zemlju čeka sat vremena, a u smeru Mađarske, pola sata. Isto prolazno vreme važi u oba smera i za Horgoš II, dok se na Kelebiji čeka oko pola sata.

Alternativni pravac za ulazak u Severnu Makedoniju, Prohor Pčinjski, prema sajtu AMSS-a, u oba prava se prelazi za po pola sata, međutim naši građani sa terena kažu da su čekanja i do jednog časa.

Oni koji su krenuli put Grčke, i danas će morati da se naoružaju strpljenjem, kako zbog vikedna, tako i zbog povratnika sa letovanja.

Prema informacijama iz AMSM-a, na graničnom prelazu Bogorodica -Evzoni, minimalno je zadržavanje, međutm , prema rečima turista iz Srbije, zadržavanje je oko sat vremena.

Nešto manje gužve je na graničnom prelazu Dojran, gde se prema rešima naših turista, granični prelaz između Severne Makedonije i Grčke pređe za nepunih dvadesetak minuta. Ipak, ovo treba uzeti sa rezervom, jer kako se povećavaju gužve na Evzoniju, veliki broj ljudi se upućuje na Dojran, te zadržavanja mogu biti i oko jednog sata.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading