Ovoga se NIJEDAN Srbin nikada ne SETI: Preko noći ISKLJUČITE ovaj mali UREĐAJ i stizaće vam ZNATNO manji računi za struju

Vesti 20.07.2022 11:20 1

Ali ako ga ostavite uključenog čitav dan, potrošiće znatno više struje

Ovoga se NIJEDAN Srbin nikada ne SETI: Preko noći ISKLJUČITE ovaj mali UREĐAJ i stizaće vam ZNATNO manji računi za struju

pixabay

Domaći portali objavili su tvrdnju da ruteri troše jednaku količinu struje kao i frižideri pozivaju se na, kako je navedeno "Saveznu agenciju za zaštitu okoline (Umwelt Bundesamt) Nemačke", međutim reč je o dezinformaciji. Naravno da ruter ne može da potroši kao frižider.

Kada razmišljate o stvarima koje u vašem domaćinstvu troše mnogo struje, verovatno vam na umu nije skromni ruter za spajanje na internet.

Ali ako ga ostavite uključenog čitav dan, potrošiće znatno više struje.

Stoga bi trebalo obratiti pažnju na energetski učinak rutera pre nego što ga kupite i uverite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kad je uključen i u stand-by modu.

Nemačka savezna agencija za zaštitu olkoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se ruter ne može isključiti jer se njime koristi i telefonska linija.

Ako je to slučaj, savet je da se nabavi ruter koji ima opciju da se barem ugasi wi-fi kada nije u upotrebi.

Ruter za internet ne troši struje više nego frižider ili drugi uređaji, ali opet bi bilo poželjno da ga isključujete kada ga ne koristite.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Jano
20.07.2022 17:08

U današnje doba internet je roditeljima potreban preko dana, dok deci preko noći, tako da je non-stop uključen a ruter ionako troši samo 6W što je znatno manje od TA peći koja troši 4000W ili bojlera od 2000W, jačeg desktop kompjutera od 800W , a najmanje pažnje se obraća na klima uređaj koji troši isto kao TA peć oko 3500W .