VRAĆA SE TROPSKI TALAS! Metereolog Mihajlović: U ovom gradu je 2007. godine zabeleženo 44,9 stepeni, a evo šta nas čeka narednih dana
Alo.rs/Dejan Briza

On je jutros najavio da od srede, znači sutra, kreće drugi toplotni talas u Srbiji ovog leta sa izuzetno visokim temperaturama od srede do petka - od 34 do 37 stepeni, u Beogradu oko 38.

Za predstojeći vikend čeka nas prava žega - između 37 i 40, a u Beogradu i do 39 stepeni.

VRAĆA SE TROPSKI TALAS! Metereolog Mihajlović: U ovom gradu je 2007. godine zabeleženo 44,9 stepeni, a evo šta nas čeka narednih dana

Alo

 

On je podsetio građane Srbije da ovo leto jeste vrelo ali da smo još 2007. srušili apsolutni temperaturni rekord ikada kada je u 24. jula u Smederevskoj Palanci izmereno 44,9 stepeni po Celzijusovoj skali.

Crveni se UV indeks u celoj Srbiji

On je najavio da se ove izuzetno visoke temperature koje startuju sutra spuštaju već početkom naredne sedmice da bismo već sredinom imali mnogo prijatnije ali i dalje visoke - između 30 i 34 stepena.

TROPSKI POČETAK VIKENDA, A ONDA NAGLA PROMENA! Evo šta nas čeka danas i sutra, a šta naredne sedmice

On je dodao i da smo 2012. i 2015. takođe imali izuzetno topla leta ali i da su aktuelne temperature ovih dana visoke gledano u odnosu na višegodišnje proseke i izmerene srednje temperature.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading