TEK OTVOREN A VEĆ BAKSUZAN: Na prvom crnogorskom auto-putu zapalilo se pet automobila! (FOTO)
Alo/Privatna arhiva

Prvi auto-put u ovoj državi, važan ne samo njenim već i građanima Srbije,  omogućava da od granice do mora stignu za tri sata, otvoren je 13. jula, na dan crnogorske državnosti. Već sutradan na njemu se zapalio prvi automobil - „pežo“ beogradskih registarskih tablica. Srećom, povređenih nije bilo. Narednog dana zapalila su se još dva automobila, pa 16. jula još dva - ukupno pet u prva tri dana, zbog čega je auto-put već proglašen baksuznim.

Direktor „Monteputa“ Milan Ljiljanić, koji je već apelovao na vozače da prilagode brzinu, izjavio „da je problem u vozilima starije proizvodnje nespremnim za brzine dozvoljene na auto-putu“.

TEK OTVOREN A VEĆ BAKSUZAN: Na prvom crnogorskom auto-putu zapalilo se pet automobila! (FOTO)

Alo/Privatna arhiva

 

- Služba koja je nadležna za održavanje je u svim situacijama blagovremeno intervenisala, a imali su i posla u upozoravanju vozača da poštuju pravila vožnje na auto-putu. Vozila se kvare jer su uglavnom starije proizvodnje i nisu spremna za brzine koje su dozvoljene na auto-putu, pa otuda i požari na njima. Naša vatrogasna služba je odmah reagovala - objasnio je on, i dodao da će naplata putarine normalizovati situaciju.

TEK OTVOREN A VEĆ BAKSUZAN: Na prvom crnogorskom auto-putu zapalilo se pet automobila! (FOTO)

Alo/Privatna arhiva

 

- Primetna je i velika saobraćajna nekultura. Vozači ne poštuju pravila, pa smo imali i situaciju da su se neki motociklisti zaustavili u tunelu da zapale cigaretu - rekao je za RTCG Ljiljanić, i naglasio da je posebno neprihvatljivo da se vozila zaustavljaju u tunelima, što je strogo zabranjeno.

Ime dobio po prvoj ženi vozaču na Balkanu

Prva, 41 kilometar duga deonica auto-puta u Crnoj Gori, koja povezuje Smokovac i Mateševo svečano je otvorena 13. jula na Dan državnosti Crne Gore. Putarina se neće naplaćivati do 21. jula. Premijer Dritan Abazović predložio je da se auto-put nazove po prvoj ženi vozaču na Balkanu - princezi Kseniji, koja je vozila automobil marke „fijat 1100“ koji joj je poklonila sestra, kraljica Jelisaveta.

Ljiljanić: Paljenje uzrokuje prebrza vožnja

Paljenje motora najčešće se dešava zbog prebrze vožnje u starijim vozilima, koja se većinom koriste u Crnoj Gori, istakao je direktor „Monteputa“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
onako

17.07.2022 08:07

Paljenje motora najčešće se dešava zbog prebrze vožnje u starijim vozilima, Kako je to strucno objasnio.Jel to 200km/h ili ? Paljenje motora verovatno moze da izazove ako je motor mastan od ulja ili je puklo neko trulp crevo od dovoda goriva.Problem sa elektro instalacijom.