VAŽNO ZA DECU I RODITELJE Objavljena slobodna mesta za drugi upisni krug u srednje škole
Alo

U osnovnim školama i na portalu Moja srednja škola učenici mogu da vide u kojim srednjim školama i obrazovnim profilima je ostalo slobodnih mesta nakon raspodele đaka u prvom upisnom krugu.

Na portalu se ovim podacima pristupa preko menija u kome treba birati obrazovne profile, a potom se u „padajućem“ meniju bira grad, odnosno opština, područje rada i profil.

Slobodna mesta su označena zelenim kružićem.

Učenici koji konkurišu u drugom upisnom krugu sutra mogu da popune i predaju liste želja elektronski ili neposredno u svojim osnovnim školama, a u petak, 15. jula biće objavljen konačan raspored po srednjim školama.

Što se tiče upisa u srednje škole, đaci koji su raspoređeni u prvom krugu prijave za upis mogu da podnesu direktno u srednjim školama u koje su primljeni sutra i prekosutra (sem za muzičke i baletske).

Od sutra do 20. jula prijave za upis se mogu podneti elektronski preko portala Moja srednja škola, posle prvog i posle drugog upisnog kruga.

Iz Ministarstva prosvete podsećaju da se upis u srednje škole obavlja bez podnošenja bilo kakvih dokumenata logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading