HRT EMITUJE ANTISRPSKI FILM "Quo Vadis, Aida?" na dan sećanja na žrtve "genocida" u Srebrenici
Foto: Youtube/Printscreen

Film o ratu u Srebrenici, koji je svoju premijeru u Srbiji doživeo samo u Novom Pazaru, večeras će biti emitovan u Hrvatskoj na vaskoliku radost tamošnje publike.

Film BiH rediteljke Jasmile Žbanić o poslednjim danima rata u zaštićenoj enklavi UN-a, Srebrenici, koji je prošle godine dobio nagradu za najbolji evropski film (!) nije našao mesto na repertoaru Javnog servisa Srbije – ali jeste na Javnom servisu Hrvatske, primećuje tajkunski, prozapadni medij "Nova S".

Stav rediteljke u vezi sa prikazivanjem ovog filma u Srbiji odavno je poznat, međutim, Srbi kao da odbijaju da sebi nalepe tu etiketu koju bi Žbanićeva možda želela da imaju.

Podsećamo, Evropski parlament je 2009. godine doneo Rezoluciju o Srebrenici, kojom je pozvao države članice EU i zemlje Zapadnog Balkana da obeležavaju 11. jul kao dan sećanja na zločin u Srebrenici.

VELIKA PODVALA U POTOČARIMA Naserove borce sahranjuju kao "žrtve genocida" - Alo.rs

I dok se bošnjačke žrtve svakog 11. jula spominju, žale i oplakuju na brojnim manifestacijama i u gotovo svim svetskim medijima, svi ćute o više od 3.500 nevinih srpskih civila koje su u okolini Srebrenice i Bratunca pobili bošnjački ekstremisti iz Srebrenice.

U klasičnom holivudskom propagandnom maniru, Srbi su u filmu prikazani kao glavni negativci, o čemu svedoče i sledeći kadrovi:

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading