"IMBECILI PO BALKANU ABORTIRAJU DEVOJČICE" 65 godina se zna šta će Simka roditi, ali i nakon toga jedna stvar se nije promenila! Da li se u ovome ogleda LICEMERJE SRBA?

Osma epizoda uzburkala je društvene mreže.

Koreni
Koreni, Foto: Screenshoot Youtube

Serija "Koreni" rađena po romanu Dobrice Ćosića opet je podigla prašinu. Osma epozoda ostavila je gledaoce bez daha.

 

Naime, Simka je rodila sina i sve se promenilo. Oranizuje se slavlje, Katići znaju da Simka nije rodila Katića, ali ćute, jer ipak rodio se sin naslednik. Ova scena podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama, a na Tviteru se uveliko polemiše o jednoj temi.

 

Iako je skoro 65 godina prošlo otkad smo prvi put saznali da je rođenje Simkinog sina učinilo da jedna trula zajednica ozdravi i procveta, u Srbiji se gotovo i danas ništa nije promenilo, smatraju mnogi korisnici društvenih mreža u Srbiji.

Koreni
Koreni, Foto: Screenshoot Youtube

"U Srbiji i dan danas neki doživljavaju kao tragediju kad im se rodi žensko. A ja im želim pet zdravih curica", "Unuk slavlje fešta. Da li bi bilo tako da je i ćerka?", "I danas se susrećemo da je veće slavlje kad se rodi muško nego žensko dete. I danas se prema ženi odnose kao prema sluškinji, čija je osnovna funkcija da rađa.

Deca su blagoslov od Boga a žena stub srpske porodice - to moramo da naučimo", "Ma imbecili po Balkanu abortiraju devojčice, jer treba naslednik"... samo su neki od komentara koji su preplavili Tviter.

Mi vas pitamo, šta mislite, da li u Srbiji i danas vlada isto stanje svesti? Da li se više raduju rođenju sina ili ćerke?

 

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Cobra
  10/12/2018 - 14:48
  Ne lupajte i ne pričajte koješta. Serija izuzetno verno prikazuje TADAŠNJA ZBIVANJA i način na koji se reagovalo u trenucima rađanja. To što je danas drugačije, normalno je. Emancipovani smo više i to je normalno. A da li treba da uzvrćemo činjenice, pa mislim da ne. Još bi najbolje bilo da smo Simku poslali na ultra zvuk 1830 i neke godine, pa da naši gledaoci budu spokojni. Ne kvarite ono što je lepo. Ako vam nije dobra serija, u isto vreme imate parove i zadrugu pa se zabavljajte.
 • Korisnik: mimi
  10/12/2018 - 13:56
  Ako neko hoce da abortira devojcicu, nek mi javi da je usvojim... ..
 • Korisnik: Mik Rajner
  10/12/2018 - 13:48
  Tako da smatram da se svako normalan vise raduje sinu. A feministkinje mogu slobono da udaraju minuse. Ovo sto sam u ova dva komentara napisao je ziva istina svidelo se to vama ili ne .
 • Korisnik: Mik Rajner
  10/12/2018 - 13:44
  Normalno da se vise radujes sinu jer se produzuje loza,imas naslednika i sve je u redu. Ako imas cerke loza se zatire,nakon najvise dve generacije loza nesaje sa tobom,tvojim kcerima i tvojim prezimenom
 • Korisnik: ESPERANTO
  10/12/2018 - 13:17
  tipicno vidjenje balkanskog muzjaka : "Nije bitno kog je pola dete ; vazno je da ima pace
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi