Koreni
Screenshoot Youtube
Koreni

Screenshoot Youtube

Koreni, Foto: Screenshoot Youtube

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Iako je skoro 65 godina prošlo otkad smo prvi put saznali da je rođenje Simkinog sina učinilo da jedna trula zajednica ozdravi i procveta, u Srbiji se gotovo i danas ništa nije promenilo, smatraju mnogi korisnici društvenih mreža u Srbiji.

Koreni

Screenshoot Youtube

Koreni, Foto: Screenshoot Youtube

"U Srbiji i dan danas neki doživljavaju kao tragediju kad im se rodi žensko. A ja im želim pet zdravih curica", "Unuk slavlje fešta. Da li bi bilo tako da je i ćerka?", "I danas se susrećemo da je veće slavlje kad se rodi muško nego žensko dete. I danas se prema ženi odnose kao prema sluškinji, čija je osnovna funkcija da rađa.

Deca su blagoslov od Boga a žena stub srpske porodice - to moramo da naučimo", "Ma imbecili po Balkanu abortiraju devojčice, jer treba naslednik"... samo su neki od komentara koji su preplavili Tviter.

Mi vas pitamo, šta mislite, da li u Srbiji i danas vlada isto stanje svesti? Da li se više raduju rođenju sina ili ćerke?

 

Komentari (6)

Dragovan

10.12.2018 13:13

Nije bitno da li je sin ili cerka bitno da je zdravo !!!

ESPERANTO

10.12.2018 13:17

tipicno vidjenje balkanskog muzjaka : "Nije bitno kog je pola dete ; vazno je da ima pace

Mik Rajner

10.12.2018 13:44

Normalno da se vise radujes sinu jer se produzuje loza,imas naslednika i sve je u redu. Ako imas cerke loza se zatire,nakon najvise dve generacije loza nesaje sa tobom,tvojim kcerima i tvojim prezimenom

Mik Rajner

10.12.2018 13:48

Tako da smatram da se svako normalan vise raduje sinu. A feministkinje mogu slobono da udaraju minuse. Ovo sto sam u ova dva komentara napisao je ziva istina svidelo se to vama ili ne .

mimi

10.12.2018 13:56

Ako neko hoce da abortira devojcicu, nek mi javi da je usvojim... ..

Cobra

10.12.2018 14:48

Ne lupajte i ne pričajte koješta. Serija izuzetno verno prikazuje TADAŠNJA ZBIVANJA i način na koji se reagovalo u trenucima rađanja. To što je danas drugačije, normalno je. Emancipovani smo više i to je normalno. A da li treba da uzvrćemo činjenice, pa mislim da ne. Još bi najbolje bilo da smo Simku poslali na ultra zvuk 1830 i neke godine, pa da naši gledaoci budu spokojni. Ne kvarite ono što je lepo. Ako vam nije dobra serija, u isto vreme imate parove i zadrugu pa se zabavljajte.