Održano 8. Veče Republike Srpske u Subotici
Foto: Alo!

Obraćajući se prisutnima na ovoj svečanosti gradonačelnik Stevan Bakić čestitao je Zavičajnoj zajednici što je uspela da stvori i održi jednu lepu tradiciju koja se po osmi put održava u Subotici.

- Uvek je posebno zadovoljstvo biti sa vama, dragi sugrađani poreklom sa prostora Republike Srpske i svima koji podržavate rad Zavičajne zajednice i negujete ljubav prema našem narodu i njegovoj, teško izvojevanoj slobodi, sa zapadne strane Drine. Okupili smo se ponovo, u velikom broju i u susret Petrovdanu, velikoj slavi svetih apostola Petra i Pavla - rekao je Stevan Bakić.

On je istakao da je kao gradonačelnik izuzetno ponosan na saradnju grada Subotice sa Republikom Srpskom naročito u prethodnih godinu dana koja je bila izuzetno aktivna po susretima sa predstavnicima institucija Republike Srpske, uspešnim privrednicima i mnogim drugim gostima.

- Zahvalio bih se šefu Predstavništva Republike Srpske u Srbiju Mlađanu Cicoviću sa kojim ulažemo veliki napor da negujemo odnose grada Subotice i Republike Srpske, da ih jačamo i unapređujemo. Teška su vremena pred nama, a sve te rezultate koje pravimo, ostvarujemo u jednom ambijentu nikad boljih odnosa Srbije i Srpske, napravljenih vođenjem politike jedinstva i međusobnog uvažavanja koju vode predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Gradonačelnik Bakić je i ovom prilikom apelovao na slogu, solidarnost, bratsku ljubav i jednstvo svih Srba jer je, kako je naglasio, potrebno kao nikad do sada.

- Na izbornoj skupštini Saveza srpskih udruženja bio sam izuzetno ponosan, jer je iskazano veliko jedinstvo, pokazana ogromna odgovornost i to veče sam izjavio, a sada ću ponoviti, želja mi je da to bude početak jednog velikog srpskog jedinstva na teritoriji grada Subotice, Severnobačkog okruga i na svim prostorima gde se nalazi srpski narod - podvukao je Bakić.

Miroslav Karan novoizabrani predsednik Saveza srpskih udruženja, pozdravljajući prisutne goste, takođe je podsetio na minulu izbornu skupštinu Saveza srpskih udruženja na kojoj je pokazano jedinstvo.

- Od početka ove godine na svim našim skupovima vidi se zajedništvo i napredak. Moja je obaveza da nastavim u tom pravcu i da za vreme svog mandata iskazano jedinstvo očuvam i unapredim - rekao je Miroslav Karan.

Osmo Veče Republike Srpske svojim prisustvom uveličao je i Dušan Petrović izaslanik predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović. On se zahvalio domaćinima što u Subotici neguju, paze, čuvaju, vole i održavaju ljubav prema Republici Srpskoj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading