ZA LEŽALJKU DA DAM 70 EVRA, OVO NIGDE NISAM VIDEO Turisti u Crnoj Gori besni zbog visokih cena!
Alo

Za litar ulja i litar jogurta u marketu u Herceg Novom, koji je uvek važio za jedan od najpovoljnijih gradova na Crnogorskom primorju, juče su novinari Objektiva, verovali ili ne, morali da izdvoje više od 600 dinara (kada se evri konvertuju u našu valutu).

I to nije sve, apsolutno svi proizvodi u prodavnicama su drastično skuplji u odnosu na radnje u Srbiji, pa je jasno da paradajz-turisti nemaju šta da traže kod Đetića.

Situacija nije bolja ni u manjim primorskim mestima kao što su Đenovići, Baošići, Kumbor, a o Budvi i Kotoru je suvišno i pričati, cene u prodavnicama su dvostruko, a negde i trostruko više u odnosu na prošlu godinu.

– Nas plaši što znamo da kad trgovine poskupe u sezoni, te cene ostanu i nakon sezone. Plate ne rastu, a cene svaki dan, ovo je neizdrživo – kaže Jovanka Krivokapić, meštanka Dobrote kod Kotora.

ZA LEŽALJKU DA DAM 70 EVRA, OVO NIGDE NISAM VIDEO Turisti u Crnoj Gori besni zbog visokih cena!

Foto: Youtube/Printscreen

 

RESTORANI I KAFIĆI MISAONA IMENICA 

Lidija i Branko Ilić iz Kruševca kažu da godinama sa decom letuju u Lepetanima kraj Tivta i da su navikli na „jače” cene, zbog čega u restoran i kafić dok su na letovanju odu ukupno dva puta.

– Uvek dolazimo automobilom, pa odemo u velike markete na plaži Jaz i tamo nakupujemo sve što nam je potrebno dok smo na odmoru. Međutim, shvatili smo da za 200 evra, koliko nam je prošle godine trebalo za nabavku, sada ne možemo da pazarimo ni za pet dana. Restoranima i kafićima i ne prilazimo, za kafu mi ne pada na pamet da dajem dva i više evra – kaže ovaj bračni par.

ŠTO JE LEŽALJKA BLIŽA MORU, TO JE SKUPLJA

Pored astronomskih cena u prodavnicama i ugostiteljskim objektima, najviše šokira i činjenica da su mnoge zakupljene plaže uvele cenovni rang ležaljki.

Tako, ukoliko želite da iznajmite ležaljku do mora, platićete mnogo skuplje u odnosu na ležaljku koja se nalazi na rubu plaže.

– Ovo nigde na svetu nisam video! Za ležaljku da dam 70 evra samo zato što je do mora Ne dolazi u obzir – kaže Mihajlo S., kog zatičemo na plaži u Bečićima.

A upravo na tom mestu flašica vode košta neverovatnih pet evra… Ugostitelji ipak imaju svoju računicu.

– Zakup plaže je duplo skuplji nego prošle godine, što je i normalno zbog krize. Cene jesu jače, a onaj ko želi da uživa, neće da se ciganiše – kazao nam je vlasnik jednog plažnog bara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ira

09.07.2022 20:02

Koja budala lezi na lezaljci na plazi ? Pesak je lekovit. A i uzivancija. Zato bar ja idem na more. Krevet na plazi ? Glupost. Da je ta lezaljka dzabe, ne bih je koristila. Dok nema peska po vama i morske soli , nije dozivljaj. Uzivajte ljudi u prirodi.