ALBANKE TRČE U SRBIJU DA SE UDAJU Neženje iz ovog kraja za lepšom polovinom potegle u Albaniju
Rina

Selo Zarožje koje pripada opštini Bajina Bašta prema poslednjem popisu stanovnika brojalo je 629 duša. Danas je kažu meštani još bogatije iako su za to prema njihovim rečima morali "debelo" da se pomuče, a i da plate.

Prema rečima bake Stajke Todorović (70) u selu ima svega, plodne zemlje, velikih domaćinstava, dobre stoke, ali kako kaže fale žene za udaju.

- Ovde ima svega, može lepo da se živi. Cele porodice rade u polju po ceo dan, ali mnoge kuće nemaju žensko. Imamo unuke, mlade momke u punoj snazi, ali nemamo snajke. Zbog toga su naši momci odlučili da žene potraže u Albaniji - priča Stajka i dodaje:

- Sve devojke koje su živele ovde ili su otišle dalje na školovanje ili su se već udale, a one iz grada neće na selo. Muški nam ostali sami, u kućama sa roditeljima i babama i dedama, a ženskih nigde. Onda su čuli da Albanke hoće da se udaju kod nas, ali uz miraz - priča baka Stajka.

Ljubav skupo koštala, ali lepi brakovi se izrodili.

Kako tvrde meštani Zarožja problem neženja rešile su udavače iz komšijske države, ali ih je ta ljubav koštala.

- Devojke su naši momci našli preko prijatelja. One trče u Srbiju, malo se druže, upoznaju, a miraz se kreće od 2.000-5.000 evra za mladu. Hoće one da dođu kod nas, kažu vole selo i nije im teško da rade. Čak su i radnije od ovih naših. Lepi su se brakovi izrodili i mnogo dece sada tračkara našim i okolnim selima - pričaju meštani.

U selo Ovčinja, Gvozdac, Okletac i Zarožje do sada je prema rečima žitelja došlo oko 17 Albanki koje su svoju sreću pronašle u Srbiji.

 

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading