DRAGA SAVETA U duhu našeg naroda je da šalama smanje tenzije: Srbi spremni za borbu s ajkulama!
Foto: Shutterstock

Napad ajkule koji se pre nekoliko dana dogodio u blizini popularnog letovališta Hurgada uznemirio je naše turiste koji se tamo nalaze ili planiraju da tamo odu, a kako je u duhu našeg naroda da šalom razbija napete situacije, i ova tema je na društvenim mrežama propaćena humorom.

Odustati ili otići

Na društvenim mrežama sve više se raspravlja i o tome da li treba otići na Crveno more ili promeniti destinaciju za odmor. Većina je zabrinuta za sigurnost, ali mnogi komentarišu da je tužno da daju nekoliko hiljada evra za dugoočekivano letovanje, a da vreme provedu uz bazen čežnjivo gledajući ka moru iz kojeg ih vreba neka morska neman. Pitanja u grupama su uglavnom o tome da li i dalje važe zabrana ulaska u more i u kojim hotelima, mnogi pišu o tome kakve su im sve aktivnosti smislili hoteli da ih animiraju, da je pojačano obezbeđenje na plažama na kojima je dozvoljeno kupanje.

Što je sigurno, sigurno je

U mnogim Fejsbuk grupama počele da kruže šale i saveti kako se izboriti s ajkulom ako se na moru nađete u takvoj situaciji.

„Da li je moguće poneti neku britvicu u Egipat i nositi je sa sobom u vodi, u slučaju da me napadne ajkula, ja ću izvaditi britvicu da se branim? Hvala“, napisao je Igor u grupi Egipat info, a komentari su se samo nizali.

„Možete uzeti i nož iz escajga u hotelu“, dodala je jedna žena uz smajlija.

„Možda je bolje da ponesete heftalicu“, napisala je druga članica grupe.

„Danas ajkula posetila i Marmaris, a lik uleteo s džogerom i time tukao po njoj“, bila je opaska još jednog komentatora, a iako je bilo jasno da je reč o šali, neki su mu ozbiljno savetovali da ne sme da nosi ništa od oružja jer će imati problema na aerodromu.

DRAGA SAVETA U duhu našeg naroda je da šalama smanje tenzije: Srbi spremni za borbu s ajkulama!Facebook

Maja Česić je uz komentar da pakuje oružje stavila svoju sliku s harpunom u rukama, a Tijana Tijanić sliku sa gađanja puškom uz objašnjenje: „Evo ja vežbam, što je sigurno, sigurno je.“

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading