TELEKOM OBARA REKORDE Dao državi 4 milijarde evra, dok konkurencija gubi korisnike i zakida na porezima
Foto: Alo/Promo

Telekom Srbija ne uzima novac iz budžeta, već živi isključivo od svojih prihoda, a dosad je u državnu kasu uplatio četiri milijarde evra!

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić odgovorio je na tvrdnje dežurnih kritičara da ova kompanija raspolaže novcem građana Srbije i da zato „mora” da bude na udaru.

Lučić je naglasio da Telekom sve ovo vreme živi na tržištu, a da država od njega ima samo koristi.

- Pošto nas često napadaju da trošimo pare građana, da razjasnimo još jednom: mi smo akcionarsko društvo koje prihoduje isključivo od usluga koje prodajemo našim korisnicima, ne uzimamo budžetska sredstva, i tako je već 25 godina. S druge strane, za to vreme uspeli smo da investiramo fantastičnih 4,5 milijardi evra, platili smo dividende zaključno s ovom godinom od preko 1,1 milijardu evra, a samo na ime poreza i doprinosa platili smo preko 2,8 milijardi evra - objasnio je Lučić za TV Pink.

Alo

 

Telekom je, dakle, direktno dao državi četiri milijarde evra, što kroz poreze, što kroz svoj profit, dok novac uložen u razvoj direktno utiče i na razvoj drugih industrija, odnosno veći deo tih para ode na razne domaće izvođače. Sve ovo je ogromna razlika u odnosu na Telekomovu konkurenciju, koja raznim poreskim optimizacijama pronalazi razne načine da bi plaćala što manje poreze u Srbiji, između ostalog zato su svi njihovi TV kanali registrovani u Luksemburgu. U isto vreme, Telekom beleži fantastične uspehe na svim poljima.

- Telekom Srbija je 2021. prvi put u istoriji postao najveći operater po broju korisnika u sva četiri segmenta poslovanja, a to su fiksna i mobilna telefonija, internet i multimedija. Još važnije, trend rasta se ubrzava i razlika u odnosu na konkurenciju postaje sve veća. Dok oni gube korisnike, mi obaramo rekorde, tako da sada imamo 10.000 prijava novih korisnika nedeljno, što se nikada u istoriji nije desilo. Do kraja godine Telekom će imati skoro 1,2 miliona korisnika televizije, što je tri puta više nego 2018. godine - naglasio je Vladimir Lučić.

Gubitnici vode prljave kampanje

Takođe, Telekom je prošle godine imao profit od 13,1 milijardu dinara, ove godine će biti još veći, dok je njegova konkurencija samo u prvom kvartalu ove godine napravila minus od 50 miliona evra. Sve ovo utiče na nervozu kod konkurencije, objasnio je Lučić, koja preko svojih medija organizuje prljavu kampanju protiv Telekoma.

Komentari (0)

Loading