ON JE MOJOJ ĆERKI VETAR U LEĐA I GLAS RAZUMA Ovo su najbolje priče koje su stigle na konkurs za najzeta i najsnajku
Foto: Privatna arhiva

Prijave na konkurs za najboljeg zeta i najbolju snajku pristižu u našu redakciju, a mi ćemo svake srede i nedelje izabrati i objavljivati najinteresantnije priče.

Naša čitateljka Кatica Stojanović iz Vršca prijavila je svog zeta Dragana Nackova i obrazložila zašto je baš on najbolji zet, iako nije papirološki u braku s njenom ćerkom Jadrankom.

Oboje za sobom imaju brakove i decu. Zajedno su već punih 15 godina.

„Nesebičan je, spreman da pomogne uvek kada je to u njegovoj mogućnosti. On je brižan i požrtvovan otac svojim sinovima, a prema mojim unucima (ćerkinoj deci) je blag, uvek spreman da pomogne nekim dobrim savetom iz ličnog iskustva u odgajanju sinova. On je mojoj ćerki velika podrška, vetar u leđa, glas razuma objektivan i nepristrasan, a sve u najbolju korist dece“, napisala je Katica.

Foto: privatna arhiva

 

Katica kaže da je njen zet veliki domaćin.

„Odlično kuva, čak i bolje od mnogih žena. Veoma je sposoban, spretan i ima široka interesovanja. Životno iskustvo ga je učinilo mudrim. Poštujem ga jer je moju ćerku učinio srećnom, jer je pored njega i s njim zadovoljna svojim životom. Prema njoj je pažljiv i brižan. Iskreno je voli, a to je najveća sreća za jednog roditelja, i kao što kažu, ’kad se oženiš ti uz ženu dobiješ i njenu rodbinu’, tako je i on uz nju dobio i sve nas, pa nam svima pomaže na različite načine“, dodala je u svom obrazloženju tašta.

„Meni kao majci je puno srce kada vidim kako su lep par i kako se divno slažu i vole i kada posle toliko godina koje su proveli zajedno on njoj i dalje govori da je njegova ’princeza’ i ’pahuljica’“, napisala je Katica.

Foto: privatna arhiva

 

Inače, zet Dragan ima 60 godina, po struci je lekar - pedijatar i načelnik je Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Vršcu, gde ga svi poštuju zbog njegove plemenitosti jer ,kako često voli da kaže, „nikome ne zavidim i želim da pomognem na različite načine uvek kada to mogu“.

- Istina je, sve to znaju i moja supruga i tašta - rekao nam je kad smo ga pozvali.

- Sve radim spontano i iskreno, kad pomažem njenoj deci i roditeljima, ja pomažem Jadranki, a svi oni vole moju decu - kaže dr Dragan, koji ima tri sina, najstariji je u Nemačkoj, srednji je bio najbolji student Građevinskog fakulteta, a najmlađi je ove godine završio srednju školu.

- Najstariji sin je električar u Nemačkoj, dobro zarađuje. Srednji je uvek dobro učio, bio najbolji student, ali sam im ja uvek govorio da ne mora svako da studira i ima fakultetsku diplomu da bi bio srećan i uspešan - kaže doktor Dragan.

S majkom svoje dece ima korektne odnose i najvažnije mu je da sve njih nauči da žive od sopstvenog rada.

Foto: privatna arhiva

 

Jadranka je učiteljica, na početku razgovora nam je rekla da kad bi htela da priča o Draganovim dobrim osobinama, to sve ne bi moglo da stane u jedan tekst.

- Mi zapravo imamo pet sinova, Dragan će uskoro postati i deda, svi se radujemo tome, ja imam blizance od 22 godine. Puno vremena provodimo zajedno, a spojila nas je ljubav prema deci - kaže učiteljica Jadranka.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading