ajkula
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Srpkinja Tatjana Božin se oglasila na društvenoj mreži TikTok i objasnila kako se zapravo desio napad ajkule na ženu u Egiptu. Ona se upravo oglasila iz Hurgade i podelila sa svojim pratiocima sve detalje.

"Ajkula nit je odgrizla ženi ruku, niti nogu. Ona je plivala u nedozvoljeno vreme, u sedam sati, ovde je kupanje dozvoljeno do šest. A u tom delu su koralni grebeni. Ona je preskočila jedan deo grebena, tu je napravljen prirodni bazen, preskočila je drugi deo grebena da uđe u taj deo mora. 

Međutim, mako ajkula, koja je nju ujela, se hrani rano ujutru ili uveče jer je bela i njoj smeta sunce. Tako je došlo do kontakta ajkule i te žene", ispričala je ona i dodala:

"Ona je nju ujela za butinu, za arteriju i žena je iskrvarila. Umrla je u bolnici od adrenalinskog šoka, srce joj je verovatno stalo i iskrvarila je. Nije ajkula kriva, žena je kriva što nije poštovala pravila. Što kažu ovde, mi treba da poštujemo more jer smo mi posetioci mora, a ne da se ponašamo kako mi želimo. Ajkula je ubijena, ali kažu da tako kad se desi napad oni nju čipuju, vrate je u more i prate njeno kretanje kako se više ne bi dešavali napadi", prenosi "Mondo".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading