ALARMANTNO! MLADIĆI JURE DEVOJČICE JER NJIMA MOGU DA GOSPODARE! Veze muškaraca od dvadesetak godina sa maloletnicama je sve učestalija
Shutterstock/Namning

U poslednje vreme, pogotovo u manjim sredinama, sve je primetniji trend da mladići od 20-25 godina, stupaju u vezu sa 13-14 godina starim devojlicama.

Osim što time čine krivično delo sa zaprećenom kaznom zatvora i do 12 godina, stručnjaci poručuju da se u takvim slučajevima devojčice obično žrtve manipulacija, što može ostaviti pogubne posledice po njihovo mentalno, pa čak i fizičko zdralje.

Psiholozi objašnjavaju, da se za devojčice u pubertetu lepe mladići koji za svoje godine nisu dovoljno zreli i verovatno imaju kompleks niže vrednsoti, koje leče mogućnošću da dominiraju i gospodare nad devojčicama koje biraju.

- Njima mogu lako da manipulišu i nagovore ih čak i na seksualne odnose jednom rečenicom "Nemoj da si dete". Tako nešto ne bi mogli lako da postignu sa svojim vršnjakinjama ii drugim starijim i zrelijim devojkama - kaže psiholog Snežana Repac i dodaje.

- kada se pogleda to je u neku ruku pedofilija. U pitanju su zreli muškarci, barem po gidinama, koji jure faktički decu. Svako ko je punoletan ne bi smeo da bude sa detetom, uzrasta , na primer 14 godina. Ipak, kada i ovako nešto rade mladići koji su već odavno punoletni, oni to rade jer su jednostavno iz nekog razloga zaostali u tim godinama, te je razlog lična nezrelost toh mladića. Takvi će se opravdavati da je devojčica privlačna, a istina je da svojim vršnjacima ne  mogu da pariraju i da jedino što žele je da budu superiorni.

Ona smatra i da je tim momcima zabavno da budu sa tako mladim devojčicama, jer im je lako da se poigraju njihovom psihom. 

- Jedino takav mladić hoće da bude gospodar te devojčice, kao i da sa njom radi šta hoće. On igra na kartu njene neiskvarenosti i poverenja. Devojčice ne znaju da procene manipulaciju i loše namere. Tako je lako mogu obrlatiti i nagovoriti ćak i na seksualne odnose, iako je ona za to emocionalno i psihički i dalje nije spremna. Dakle iza svega se krije potreba da budu sa osobom, koja je slabije psihičke moći da bi mogli da budu dominantni, jer će ona slepo da ih sluša i veruje im. devojčicu je lako zaseniti, p atakav momak može da je vaspita i oblikuje prema sebi - smatra Repčeva.

Ona se slaže da zaljubljivanje četrnaestogidišnjakinja u mladiće koji su stariji od njih i po osam godina danas nije retkost.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading