TURISTI IZ SRBIJE, PAŽNJA! Popularno grčko letovalište donelo važnu odluku, biće i kazni
Foto: Shutterstock

Na Fejsbuk stranici gradića Pefkohori, jednog on najpopularnijih letovališta na Halkidikiju, juče je objavljeno obaveštenje u kojem se navodi da je zabranjeno ostavljanje ličnih stvari na plaži radi rezervacije.

Pored grčkog, ruskog, englekog, obaveštenje je napisano i na srpskom jeziku.

"Zabranjeno je ostavljanje ličnih stvari na plaži preko noći, rano ujutru u svrhu rezervacije sunčalisnih mesta. U suprotnom će biti oduzeto od strane komunalnih redara i budu vraćene samo nakon naplaćivanja kazne. ", stajalo je u saopštenju.

Unutar objave, načiju autentičnost se poziva i grčki portal "Voria", nije navedeno kolika je kazna propisana za pabirčenje plaćnih rekvizita radi uživanja.

U razgovorima sa turističkim radnicima iz Pefkohorija, "Blic" je saznao da se ovo odnosi uglavnom na ljude koji žive u ovom mestu, a koji na ovaj način obezbeđuju mesto na plaži za sebe ili svoje prijatelje.

- Dešava se da neko postavi svoj suncobran, bilo je čak i šatora ranije, pa da tu sve skladišti, dođe i okupa se par sati i tako stoji ceo dan, ne može niko drugi da dođe. Dakle, ne obični turisti, već oni koji ovde imaju stanove, neki ponekad ustupe prijateljima i gostima, ali u principu, rade istu stvar, ne ostavljaju mogućnost drugima da dođu na to mesto. Srećom, plaže u delu gde se to mahom dešava su veće. ali opet, takvo ponašanje nije na mestu.- kaže izvor Blica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading